Vinterhelg på Örbyhus

Brasa på ÖrbyhusHelt utan förvarning ramlade vintern över oss i fredags. Det var barmark när vi lämnade Stockholm men redan när vi äntrat bussen på väg mot Örbyhus i Tierps kommun hade vintern tagit tag om oss och snön formligen vräkte ner hela kvällen. Även på lördagen och framförallt på söndagen bjöds det på mer snö.

Det var stundtals svinkallt och i söndags när minibussen skulle börja rulla åter mot Stockholm var det full snöstorm. Riktigt läskigt att åka hem i det vintervädret.

Vi har varit uppe på Örbyhus över helgen, primärt i jobbet, men det har också blivit tid för en hel del radiokörande. Jag hann med 26 kommuner i Kommun-jakten och det var riktigt riktigt roligt att prova på kortvåg på allvar för första gången.

Under lördag eftermiddag tände vi en varm och skön brasa i Värdshuset och den värmde gott. En sagolikt god middag bestående av potatisgratäng, kött och stuvade champinjoner avslutade lördagskvällen. På söndagen ägnade vi oss åt städning, lite mer radiokörning och några passade också på att ta en tur med föreningens skotrar. Innan vi gav oss ut i det galna vintervädret så bjöds vi på Annas väldigt goda köttgryta. Ett riktigt storkok som såg till att vi alla blev ordentligt mätta inför färden mot Stockholm.

Vovvarna var förstås också med upp. Pinsamt nog blev dock min hundsele kvar på Värdshuset i röran när allt skulle packas mitt i snöstormen. Tack och lov får jag låna en annan tills den rätta kan återbördas.

Idag är det för övrigt exakt en månad kvar till julafton och snöstormen fortsätter utanför fönstret.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier