Dagens IT-problem

Vriden dator

Det är roligt när kunder kommer med lite udda problem. Dagens kund dyker in med en IBM laptop där skärmläsningen inte beter sig som man förväntar sig. En snabb kik på kundens dator förklarar saken: Det är ruggigt opraktsikt att ha skärmen vriden 90° när man ska läsa vad det står på den… Efter lite pill lyckades vi rotera tillbaka skärmen till rätt ledd och efter det verkar allt normalt igen. Jag kan ju se poängen med en sån där funktion på en vanlig skärm, speciellt om man håller på med layout och vill göra det i ett mer A4-aktigt utseende, men på en laptop måste det vara fullständigt värdelöst.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Dela i Sociala medier

    3 Replies to “Dagens IT-problem”

    1. Det där händer även på min arbetsdator varje gång jag råkar trycka Ctrl+Alt+Piltangent. Det är nämligen kortkommandot för att byta desktop i Ubuntu :)

    2. Inbyggd funktion i Windows. Så om bara maskinen (grafikkortet?) stödjer det så händer detta vid ovan nämnda kortkommando. Har sett katter och bebisar lyckas göra detta med olika datorer. Skitkul!