Dimmigt värre

Tät dimmaDet är verkligen inte något trevligt väder ute idag! Det är ett par plusgrader, halt som fasen på marken och som extra lök på laxen är det dimma värdig 1632.

Nåja, det är helt klart en dag att hålla sig inomhus, uton för de nödvändiga Tät dimma utanför fönstrethundpromenaderna förstås.

Usch. Grått och tråkigt! Jag vill ha vår!

Nu.

Andra bloggar om: , , ,

Det blev en vit jul!

Skippen 1Det blev till slut en vit jul i år! Det var ju inget man förväntade sig men det blev en glad överraskning!

Kom ner till Katrineholm i måndags eftermiddag. Dagen innan julafton bjöds på uppesittarkväll hemma hos Joél, Sanna och Liza. Jag och Kenny var där och vi hade en mycket trevlig kväll med massor av mat och god öl.

Julaftons firande bestod i att tillsammans med bland annat mamma jobba med gemensamt julfirande i kyrkan. Vi fixade god julmat och hade allmänt trevligt. Ett 50 tal personer njöt av köttbullar, prinskorv, janssons frestelse och allt annat man bör ha på ett julbord. Vid åttatiden var vi hemma och då kände man sig lagom trött.

Idag har vi gott på en lång och skön promenad i det sköna vädret. Snö på marken och sol på himlen. Nu under eftermiddagen har det mulnat på och vi är hemma inne och tar det bara lugnt.

Det är skönt med julledighet! Snart dags för en kopp kaffe till och att fortsätta ta det lugnt och bara njuta.

Andra bloggar om: , , , ,

Vinterhelg på Örbyhus

Brasa på ÖrbyhusHelt utan förvarning ramlade vintern över oss i fredags. Det var barmark när vi lämnade Stockholm men redan när vi äntrat bussen på väg mot Örbyhus i Tierps kommun hade vintern tagit tag om oss och snön formligen vräkte ner hela kvällen. Även på lördagen och framförallt på söndagen bjöds det på mer snö.

Det var stundtals svinkallt och i söndags när minibussen skulle börja rulla åter mot Stockholm var det full snöstorm. Riktigt läskigt att åka hem i det vintervädret.

Vi har varit uppe på Örbyhus över helgen, primärt i jobbet, men det har också blivit tid för en hel del radiokörande. Jag hann med 26 kommuner i Kommun-jakten och det var riktigt riktigt roligt att prova på kortvåg på allvar för första gången.

Under lördag eftermiddag tände vi en varm och skön brasa i Värdshuset och den värmde gott. En sagolikt god middag bestående av potatisgratäng, kött och stuvade champinjoner avslutade lördagskvällen. På söndagen ägnade vi oss åt städning, lite mer radiokörning och några passade också på att ta en tur med föreningens skotrar. Innan vi gav oss ut i det galna vintervädret så bjöds vi på Annas väldigt goda köttgryta. Ett riktigt storkok som såg till att vi alla blev ordentligt mätta inför färden mot Stockholm.

Vovvarna var förstås också med upp. Pinsamt nog blev dock min hundsele kvar på Värdshuset i röran när allt skulle packas mitt i snöstormen. Tack och lov får jag låna en annan tills den rätta kan återbördas.

Idag är det för övrigt exakt en månad kvar till julafton och snöstormen fortsätter utanför fönstret.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,