Indian Garden kastar ut sina gäster

Man tror inte riktigt sina öron i bland. I lördagskväll ringde min mor och berättade att hon och henns kollegor hade blivit utkastade från krogen.

Morsan, med tillbehör, har befunnit sig i huvudstaden på fackliga uppdrag i helgen och efter en dag med möten tyckte de att det var dags för lite middag. Eftersom de skulle tillbringa natten på Långholmen så bokade de bord på restaurangen Indian Garden på Heleneborgsgatan på Södermalm. De hade bokat borde till 19.00.

Väl där beställde de förrätt och varmrätt och lät sig väl smaka. Efter en god middag bad de om efterrättsmenyerna av den mycket trevliga servitören. Vid detta laget var klockan 20.20. Sällskapet hade nästan bestämt sig för vad de ville ha för desert och gjorde sig redo att kalla på servitören när restaurangens ägare dök upp vid bordet.

Han meddelade bryskt att det minsann inte kunde bli tal om någon efterrätt. Om tio minuter kom nästa sällskap och dem skulle omdelbart packa sig iväg.

Jag har varit ute i Stockholms krogvärld ganska många gånger och på en mängd olika restauranger. Jag har aldrig hört talas om ett liknande beteende. Det är oförskämt och skandalöst och hade det drabbat mig är det ytterst tveksamt om jag hade accepterat att betala notan. Jag tycker ju att om man bokat ett bord så får resturangen räkna med att det bordet kan bli upptaget ett par timmar. Framförallt när det handlar om ett sällskap som detta som ändå ätit för närmare 1.600 kronor – utan dryck.

Det blev således ett ganska snöpligt slut på kvällen för sällskapet. Betyget kan bara bli minus efter ett sådant beteende. Som krogägare måste det där vara ett väldigt kortsiktigt beteende. Man kommer ju aldrig få återkommande stamgäster på detta viset. Snarare bör ju informationen spridas: Indian Garden kastar ut sina gäster innan de ätit färdigt.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier