Marcus Birro: SJ har spårat ur

Foto WikimediaMarcus Birro skriver i dagens Aftonbladet en debattartikel om vårt kära statliga järnvägsbolag och dess brist på service och kundfokus.

SJ måste vara ett av världens sämsta företag.
Lägg ner skiten.

Så rätt han har.

Åkte ner med det underbara tågbolaget till Katrineholm igår, förundras som vanligt över att vi som åker på så kallad ”kortdistans” inte har rätt till platsbiljetter på regionaltågen. Vi betalar lika mycket som alla andra, men får sämre service, var är logiken i det? Tåget jag åkte igår var överfullt redan vid avgånen från Stockholms Central. I Södertälje klev alla Scania-pendlarna på och det blev ännu fullare. Kul. Åker i princip aldrig annat än X2000-tåg om jag kan undvika det. Vanliga mjölktåg suger så otroligt hårt att det inte finns ord för det. SJ har döpt om dem till ”regional trains” i sin resebokning på internet. Det verkar som de tror att de kan höja standarden på det gamla tågen på det viset, det fungerar tyvärr inte.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier

    One Reply to “Marcus Birro: SJ har spårat ur”

    1. Den 24 oktober 2007 kl 19.00 kommer Marcus Birro till PUNKTmedis, Medborgarplatsens biblitoek i Stockholm. Förpoet är Alexander Forsén och förband är Mats Lerneby. Det blir alltså en helkväl med musik, betraktelser och poesi. Tror det kommer bli grymt bra! Välkommen /Cecilia