Där hör ni, pubbeungar!

Linda SkuggeDet är inte så ofta som jag tycker att Linda Skugge skriver saker som jag kan hålla med om och ställa mig bakom. Hon har oftast rätt så radikala åsikter som känns tämligen avlägsna.

Dagens krönika i Expressen är dock ett stort undantag. Linda tar upp ett alltid aktuellt ämne, nämligen hur dagens tonåringar i Sverige mår egentligen. Enligt Linda beror mycket av tonåringarnas mående på att de har drömmar och förväntningar om livet som inte är realistiska.

Har ingen berättat för er att era liv kommer bli rätt normala? Det blir inget lyxliv, ni blir inte stormrika, ni kommer slita åtta nio timmar om dan på nåt jobb som alla andra, ni kommer få några snoriga ungar och that’s it.

Här har nog Linda satt fingret på det riktigt viktiga. Många av dagens unga lever i någon sorts hypad verklighetsuppfattning som går ut på att man ska få det coola roliga jobbet, den bästa lönen, kärleken utan krångel och så vidare. Vi som har vart med ett tag har insett att så blir det inte. Face it: Många gånger är livet ett helvete, och det är inte mycket att göra åt utan att försöka göra det bästa av det. Livet är inte en dans på rosor runt rosa moln, utan handlar många gånger om hårt slit och många vedermödor.

Med insikten att det är tämligen normalt att inte ha ett kul jobb, att inte hitta den rätta kärleken på en gång och att man inte kommer bli filmstjärnerik eller berömd blir det kanske lättare för dagens ungdom att överleva och acceptera sitt liv sådant det är. Och det gäller inte bara tonåringar, det finns ju rätt många tjugo-nånting-folk som också lever i den här uppfattningen och borde behöva vakna upp.

Som sagt, mycket bra krönika av Linda Skugge denna lördag, tack för den. Och sist säger jag som Linda: Det enda sättet att klara sig genom livet är att bli realist.

Dela i Sociala medier

    2 Replies to “Där hör ni, pubbeungar!”

    1. Pingback: Joche.se » Skugge försöker kommersialisera blogsfären