Nanoleaf Aurora

Bild på alla komponenter i förpackningenVårt smarta hem har fått ytterligare ett tillskott i form av Aurora från Nanoleaf. Grundpaketet består av nio stycken triangulära plattor som går att sätta ihop med varandra i olika mönster. Varje triangel har anslutningar på tre sidor så det går att kombinera nästan hur som helst. 

Det går sedan att programmera plattorna att lysa i olika mönster allt efter eget tycke och smak. I videon nedan kan du se några av de varianter som går att göra .

Aurora är dessutom kompatibelt med Homekit vilket gör att de går att styra ihop med alla andra smarta prylar som har stöd för det.

Skärmdump från Hem-appenI vårat hem har vi hittills bara haft lampor från Philips Hue och när jag installerade Aurora insåg jag att vi hade ett problem. Väldigt mycket av hemmets automation byggde nämligen på Hue’s egen app och inte på Apples homekit-app Hem. Så det innebar att jag fick börja göra om allt från grunden, vilket i och för sig inte var så dumt eftersom jag den setup jag gjorde när jag var ny på homekit inte var optimal. Dessutom har homekit utvecklats och fler funktioner har tillkommit i och med iOS 11. Ännu är jag inte hundra procent nöjd med hemmets setup men det börjar onekligen närma sig. 

Däremot är jag väldigt nöjd med Aurora. Den har fått sin plats på väggen i vardagsrummet, man monterar den med dubbelhäftande tejp som medföljer. Att ansluta till Aurora gick snabbt och smidigt. I princip bara att skanna den medföljande Home-koden och sen var man i gång. Det som tog längst tid var att bestämma sig för i vilket mönster de skulle monteras på väggen och så klart själva monteringen. 

Det finns ett problem med Aurora. Jag tror att de är lätt beroendeframkallande. Både i att man blir sittande för att skapa nya mönster och animationer, men också att man vill köpa fler plattor – man kan ha upp till trettio i varje system – eller flera olika system. Jag kan till exempel lätt föreställa mig en Aurora på väggen ovanför dotterns säng. Så kanske blir det mer Aurora i huset framöver. Och kanske en rytm-modul som känner av musik i rummet och gör så att Aurora lyser i takt. Tyvärr är det lite dyrt då varje Aurora-paket kostar 1 995 kronor styck, men det är häftigt. 

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier