Det blev en i rosa guld, trots allt

wp-1466931176433.jpgNär Apple lanserade Macbook så tyckte jag på en gång att det var ett trevligt koncept. Jag har gärna velat ha en mindre bärbar dator att använda när jag inte är hemma. Men när Macbook släpptes så gick det under lång tid inte att få tag på den och eftersom jag behövde byta dator blev det en Macbook Pro i stället.

För några månader sedan släppte Apple en uppdatering av Macbook och släppte den då också i färgen rosegold. Det är en sådan jag nu skriver på. Jag fick den i onsdags, lagom inför midsommarhelgen och jag måste säga att jag direkt blev kär. De som har skrivit rewievs av datorn har varit väldigt kluvna till Apples nya tangentbord men väldigt kort anslag. Jag gillade det faktiskt direkt när jag började skriva på det. Jag tycker inte det har varit några som helst svårigheter att komma igång och använda det. Det enda som jag behövt lära in är att tangentbordet går längre ut mot kanterna och då sitter inte siffrorna riktigt där man är van, men det går fort att komma över och jag skriver definitivt lika fort på det här tangentbordet som på något annat. Jag upplever till och med att det blir mindre felslag, men det kanske bara är en illusion för att jag gillar den här datorn.

Datorn är inte världens kraftigaste. Den är utrustad med en Intel Core M5-processor på 1,2GHz och 8Gb RAM. Jag kommer inte köra videoredigering på den men de som har testat verkar ju ändå kunna göra det för kortare projekt. Jag ska ha in Lightroom och PhotoShop i den och det verkar som det inte ska vara några problem, även om den kanske blir seg om man försöker göra tyngre bildbehandling, men det har jag å andra sidan inget större behov av.

Macbook har ett tämligen högt pris som ju kan avskräcka och många skulle säkert kunna vara helt nöjda med en Macbook Air i stället, men för min del så måste jag ha retinaskärmen för att kunna se så jag har inte så mycket val i det här fallet. Och skärmen är verkligen fantastiskt bra.

Och för den som eventuellt undrar har jag inga som helst planer på att sluta använda min iPad Pro, de två enheterna kompletterar varann. I vissa situationer är det helt enkelt bra att ha en dator. De första månaderna jag hade en iPad Pro så använde jag knappt min bärbara dator. Macbook Pro kändes tunga att släpa med och jag kunde göra det mesta på iPaden så det blev lite av en kompromiss. Den här datorn är inte tung att släpa med sig och väljer jag att ta med både den och iPaden så landar jag ändå på en vikt som är jämförbar med en Macbook Pro och det är rätt okej. Och inget kommer slå iPad Pro när det gäller att sitta i soffan och kolla på film!

 

Dela i Sociala medier