Farväl Sputnik

Sputnik

De sista veckorna har Sputnik varit väldigt sjuk. Han slutade oförklarligt att äta och blev bara sämre och sämre. Han var först på DjurAkuten och remitterades sedan till Djursjukhuset Albano men trots diverse provtagningar kom man inte fram till vad som var fel. Hans värden var mer eller mindre normala men han ville inte äta. I fredags tog vi hem honom igen och har under helgen medicinerat och tvångsmatat honom, men jag kände redan i fredags kväll att det inte skulle gå bra. Han var lite piggare på lördagsförmiddagen så vi beslöt att avvakta ett dygn till men i morse fick han åka till DjurAkuten för att somna in. Han han knappt få sprutorna med narkosvätska förrän han stilla somnade för gott klockan 11.25 idag.

Nu har Sputnik fått gå över regnbågsbron för att återförenas med Frostis, Skippen, Sassa och alla andra som gått den vägen före honom. Nu har han fått frid och behöver inte längre lida av sin sjukdom.

Tack älskade katt för all kärlek, tillgivenhet och glädje du gett oss under de nästan sex år vi fick förmånen att ha dig i våra liv. Vi kommer alltid minnas och sakna dig. Sov gott!

Det finns en bro som går från jorden till himlen och den kallas för Regnbågsbron.

När ett djur som varit särskilt betydelsefull för dig dör, så kommer det till Regnbågsbron. Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner så att de kan springa och leka tillsammans.

Där finns mat, vatten och solsken och våra vänner har det varmt och skönt. Alla djur som har varit sjuka och gamla får tillbaka sin hälsa och blir unga igen. De djur som har varit skadade eller handikappade blir åter friska och starka.

Djuren är lyckliga och leker med varandra hela dagarna, det är bara en sak som dom saknar, personen som de älskade och blev älskad av här på jorden.

Alla djuren springer omkring och leker tillsammans, tills en dag då någon av djuren plötsligt stannar upp och börjar nosa i luften, öronen står rakt upp och ögonen blir intensiva och nyfikna.
Plötsligt så lämnar ett utav djuren gruppen… han har sett dig.

Han springer allt fortare och fortare. Han nästan flyger fram över det gröna gräset… Du och din speciella vän möts igen i en lycklig återförening, Ni kramas och pussas om och om igen och lyckan är total..
Ni dansar runt i det gröna gräset och skrattar tillsammans av lycka.

Du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur som så länge har varit frånvarande från ditt liv men aldrig från ditt hjärta.
Ni går över Regnbågsbron tillsammans…
Med vetskapen om att ni aldrig mer behöver skiljas åt.

Hejdå Sputnik. Farväl. Adjö.

Dela i Sociala medier

    One Reply to “Farväl Sputnik”

    1. Pingback: Första dagarna med Draco – Joche.se