Farväl, Sassa!

Sassa på SandhamnIdag nåddes vi av det tråkiga beskedet att min sambos förra ledarhund Sassa fått somna in efter en kort tids sjukdom. Det känns så konstigt att av de djur vi hade när vi träffades är det bara Sputnik som finns kvar. Frostis dog 2011 och Skippen fick somna in tidigare i år.

Sassa flyttade ifrån oss i oktober 2012 eftersom hon inte längre ville jobba som ledarhund. Sassa fick flytta till en familj i Västervik där hon fick leva glada dagar som pensionär. Hon följde med sin nya husse på golfbanan och hade nog på det hela taget ett fantastiskt liv. Det finns mycket att skriva om Sassa, men Daniela gör det nog bäst, texten nedan är från hennes Facebook-status om Sassa:

Idag fick jag den tråkiga nyheten om att min första ledarhund Sassa gått bort. Trots att jag inte träffat henne på över 2 år så känns det otroligt tråkigt och jag har svårt att få in i huvudet att hon inte längre finns. Sassa var en fin och rolig hund. Hon lärde mig vad ordet frihet innebar, att bara kunna ta sin hund och gå och komma från punkt a till b utan problem. Det gick snabbt och smidigt. Jag slapp leta efter dörrar och trapport, allt gick bara smidigt nästan som om jag såg. Ibland kunde du ha lite att önska i selarbetet men de dagar du verkligen ville jobba var du fantastisk. Du gillade inte att vara ensam, så mycket saker som du tuggat sönder. Mobiler, blodsockermätare och ett antal ljudböcker var bara några av sakerna som kom i din väg när du var ensam. Det värsta var ändå när du åt en hel ask tuggummin och var väldigt nära döden. Du klarade dig och vi fick ytterligare några roliga år tillsammans. Sen tröttnade du på att jobba och ett av de jobbigaste besluten i mitt liv var att bestämma att du skulle gå i pension. Jag ville att du skulle hamna hos en bra familj. Då dök Marie och Åke upp. En familj som öppnade sitt hem för dig och inte brydde sig o att du inte kunde vara ensam och att du gick på dyra mediciner och dyr specialmat. Jag är otroligt glad att du hamnade hos en sån bra familj. Jag har tack vare deras kontakt kunna fortsätta följa dig och fått veta hur du haft det och vad ni gjort. Tack snälla Mari, Åke och barn för att ni tog hand om min älskade hund. Vila i frid nu Sassa och hopp och lek någon annanstans!

Tack för att vi fick lära känna dig Sassa och för att vi fick ha dig i vårt liv och njuta av dina galna upptåg och ditt härliga sätt!

Nu får du leka med Skippen, Frostis och alla andra som gått före dig till djurens himmel.
Sov gott!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Dela i Sociala medier