Turist i sin egen stad

Galgbacken på Medeltidsmuseet
Galgbacken på Medeltidsmuseet

Det är inte så ofta man passar på att leka turist i sin egen stad men det har jag passat på att göra denna min sista semestervecka.

IMG_0870I går var min mamma på besök i huvudstaden och vi passade på att ta oss en liten båttur under Stockholms broar.

Det är en tur jag gjort ett antal gånger men som alltid är trevlig att uppleva igen. Denna gång var turen lite annorlunda än de tidigare gånger jag åkt till följd av att Karl Johans-slussen vid Slussen i Stockholm är stängd för ombyggnation. Därför slussade vi både in och ut ur Mälaren vid Hammarbyslussen.

IMG_0889
Man passerar under ca 15 broar under turen. Bland annat åker man under Västerbron.

Båtturen tar drygt 2 timmar och man ser en större del av innerstaden från vattnet.

En del av stadsmuren som hittades vid utgrävningar vid Riksdagen.
En del av stadsmuren som hittades vid utgrävningar vid Riksdagen.

Idag fortsatte jag min kulturella gärning genom att besöka Stockholms Medeltidsmuseeum på Helgeandsholmen. Även detta är något jag gjort tidigare och gärna gör igen. Stockholm har en spännande historia och det här är ett bra sätt att fördjupa sig i delar av den.

Dela i Sociala medier