Allt gult blir…. blått… :S

Bredbandsbolagets nya loggaJaha, nu börjar det bli mer och mer tydligt att Telenor köpt upp Bredbandsbolaget. Tanken är väl att ta upp kampen på allvar med främst Telia men även i vissmån med Tele2, då man nu erbjuder både bredband, telefoni, mobil telefoni och digital-TV.

Jag har varit kund hos samma operatör sedan 2001, ändå har jag hunnit vara kund i en mängd olika företag. Jag övergav Telia för den enda fria bredbandsoperatören Bonet. Jag valde mellan Bonet och Bredbandsbolaget, men beslutet blev Bonet eftersom deras tjänster var bättre, stabilare och snabbare. Bonet blev snart uppköpta av investerare och blev Bostream. Så långt ingen fara. De levererade fortfarande oberoende och grymt stabila internettjänster. Man levererade en VDSL-tjänst med med hög up och down-stream. Allt var frid och fröjd – innan Bostream blev uppköpta av Bredbandsbolaget. Snart försämrades tjänsterna och vi som satt på VDSL blev ”uppgraderade” till ADSL2 med förvisso högre downstream, men vår upstream ströps ner till 1 mbit. Tack för det.

Inte långt därefter köptes BBB upp av Telenor och ännu en gång blev jag alltså forced customer in i ett företag där jag inte vill vara kund. Fick ett flashigt reklamutskick från dem idag där de skryter om sin egen förträfflighet. Att dem orkar.

Undrar för övrigt när någon operatör tänker börja erbjuda högre upstream på sina tjänster. Jag lovar, jag byter direkt!

Nu finns ju förvisso en ny fri operatör att välja på, dem heter Rix/Port80 och levererar vad jag förstår tämligen stabila tjänster. Frågan är bara vem som kommer köpa upp dem härnäst?

Uppdatering: Apropå Bredbandsbolaget… Vilka jäkla puckon dem är…

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier

    One Reply to “Allt gult blir…. blått… :S”

    1. Den största anledningen till att internet inte är stabilt beror på mjukvarorna i modemen..
      Bostreams speedtouch modem var helt enkelt suveräna. finns inga bättre modem, ock kommer förmodligen aldrig att komma bättre heller..!

      Bredbandsbolagets modem är tyvär inte lika bra mjukvarumässigt… :/