Nytt aktivitetsband: Fitbit Charge HR

2016-05-13 16.58.02Eftersom jag inte längre kör Apple Watch behövde jag skaffa något annat sätt att mäta träning, steg, puls och aktivitet på.

Efter att ha kikat runt på nätet ett tag fastnade jag till slut för Fitbit Charge HR. Jag har egentligen inget behov av en smart klocka i övrigt. Jag vill kunna se vad klockan är, vem som ringer och få tysta larm. Allt detta uppfyller Charge HR.

Jag har fått vänta några dagar på den eftersom det var svårt att hitta en fysisk butik som sålde den just i lila som jag ville ha. Men CDON levererade snabbt så ska inte klaga.

Att starta upp Charge HR gick smidigt med Fitbit-appen och efter några minuter fipplande med inställningar var allt igång. Som en bonus kan Charge HR också mäta sömn. Jag vet inte hur pass bra det fungerar men det kan ju alltid vara intressant att se.

Nu har jag också korskopplat alla konton som har med träning och hälsa att göra med varandra. Fitbit pratar med Withings för att få aktuell data från min våg, Withings pratar också med Runkeeper för att lämna i från sig information för att göra träningsdatan mer korrekt och slutligen så pratar även Runkeeper och Fitbit med varandra, lite oklart dock exakt på vilket sätt de pratar med varann. I forum tvistar de lärde. Det viktiga för mig är att jag får loggat det jag vill och att det funkar som tänkt och det verkar det i alla fall göra så här långt.

Aktivitetsbandet/trackern har testats lite lätt idag med en 4km lång promenad runt Söder i solen. Tråkigare sätt finns ju för att testa saker.

Andra bloggar om: , , , , ,

Dela i Sociala medier