Första intrycket av iPad Pro

ipadproNu är den här, Apples största iPad genom tiderna, iPad Pro med en skärmyta på 12,9″. Jag fick den i torsdags eftermiddag och sitter nu i köket och skriver detta inlägg på den.

När jag först plockade ut den ur kartongen så reagerade jag som de flesta andra, genom att säga ”Herre gud vad stor den är!”. Sen blev jag faktiskt lite skeptisk när jag började köra installationen på den och insåg att texten var väldigt liten. Hur ska detta gå, tänkte jag. Efter installationen gav jag mig direkt in i inställningar för att se vad man kan göra åt det. Precis som på iPhone från 6 och uppåt finns dock möjligheten att välja en zoomad vy i stället för den vanliga. Det innebär i iPads fall att man skalar upp bilden från en 9,7″ iPad till skärmen på iPad Pro. Det gör allt väldigt mycket större för en person som ser dåligt. nackdelen med det är att man tappar en del funktionalitet, så som det nya skärmtangentbordet, men vinsten får nog ändå anses överväga.

Jag valde LTE-modellen för att få en så mobil enhet som möjligt. Apple säljer ett tangentbord för nästan 1800 kronor och det har jag inte köpt till. I stället använder jag mitt Keys-to-go från Logitech och ett SmartCover som gör att iPad står i landskapsläge. Det funkar hetl okej.

Bland de första saker som jag testade var ljudet. iPad Pro har fått fyra högtalare vilket ger ett fantastiskt seroljud. Ljudet anpassar sig efter hur du håller paddan och tittar man exempelvis på film och håller den framför sig så blir det ett riktigt häftig ljud.

Kan den ersätta den ersätta en bärbar dator? Svaret blir: Kanske. Det finns siuationer då jag behöver ”riktiga” programvaror. Till exempel för att ljudredigera eller liknande. Där ar jag i alla fall inte ännu hittat en app som duger lika bra som en dator. Men för kortare tjänste- eller semesterresor så kommer jag nog hellre ta med mig iPaden än min Macbook PRo. Framförallt för att jag kan välja bort tangentbordet när jag inte behöver det. Det är nog fortfarande för tidigt att tala om en succé, men visst är jag omåttligt förtjust i den så här långt.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier