iPad Air inköpt

ipadairIdag släppte Apple iPad Air i Sverige. Den är tunare, smalare och har nästan dubbla processorkraften mot sin föregångare. Det här är den tredje iPad-modellen som släpps sedan jag senast bytte upp mig så det kändes som det skulle kunna vara på tiden att skaffa en ny. Att vikten gått ner med en tredjedel var ett tungt vägande argument för att skaffa en ny. Idag på eftermiddagen gav vi oss iväg för att se om det skulle gå att få tag på någon iPad Air i stan. Först styrde vi kosan till Kungsgatan och det som en gång var Macoteket.

2013-11-01 18.02.47För ett tag sedan köpte Digital Inn upp Macoteketbutikerna och man kan väl sammanfatta det som så att det inte blev bättre för kunderna. Jag tycker servicen i butiken har blivit märkbart sämre. Att man dessutom flyttat service till ett enda ställe i Stockholm är säkert bekvämt för teknikerna men mindre bra för kunderna. Hursomhelst så hade de enbart 16Gb-varianten av iPad Air och enbart med wifi. Det var inte av intresse. Vi gav oss därför av mot MediaMarkt i Gallerian. Där fanns det mycket gott om iPad Air och jag kunde lägga vantarna på det jag helst ville ha, en grå 32Gb iPad Air med stöd för mobildata. Sen tog vi en tur till Telia i Farsta där det införskaffades en iPhone 5S till familjen också – dock inte till mig. Hade jag läst på lite bättre innan – och tänkt till lite – så skulle jag redan nu kunnat passa på att skaffa ett nytt simkort till min iPad Air. Apple har nämligen bytt från microSIM till nanoSIM vilket jag upptäckte först när jag försökte stoppa SIM-kortet i paddan. I kväll får jag nöja mig med att leka med via wifi och i morgon blir det en tur till Telia igen för att få ett korrekt SIM-kort. Sen ska vi se om den tuffar på fint med LTE.

Jag har inte hunnit leka så mycket ännu men helt klart är att den är mycket snabbare än föregångaren och väldigt mycket lättare att hålla i. Jag behöver komplettera med ett smartcover som passar denna iPad bara, sen kommer jag vara nöjd. De som påstår att jag blivit Android-biten kan konstatera att jag fortsätter att blandmissbruka mellan Android (privata telefonen) och iOS (iPhone 5 på jobbet och iPad Air).

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier

  2 Replies to “iPad Air inköpt”

  1. Vi Ska också byta. iPad är nog den mest använda saken här hemma och har betalat sig många gånger om.

   Det var synd det där med Macoteket. Det var näst nya Apple Store i Täby, den i särklass bästa butiken.

   • Jag håller med dig. Det är mycket synd. Känns ju lite sådär att handla Apple-prylarna på MediaMarkt, men just denna gången fanns ingen ork för att åka till Täby. Lite intressant att en premium reseller som DI inte verkar ha haft några större mängder iPad medan MediaMarkt hade drivor. Trodde dem inte att folk skulle vilja ha den eller vad?

    Ja jag kan tänka mig att den har betalt sig. Den nya är riktigt trevlig, gillar verkligen att den väger mindre och är bekvämre att hålla i.