Keysmart – nyckelknippa 2.0

IMG_0686Vem är inte trött på stora otympliga nyckelknippor som dessutom gärna förstör fodret i ens fickor? Min nyckelknippa är kanske inte extrem men jag har ändå irriterat mig på den nu och då.

Av en ren händelse såg jag härom veckan en annons för Key Smart på Facebook. Key Smart är lite som en armékniv fast för nycklarna. Produkten skickas från USA och det tog tre dagar att få den levererad.

IMG_0684

Alla delarna levererades i byggsats, dels själva Key Smart, en påse med förlängning för fler nycklar, ett USB-minne och en flasköppnare. Det krävs lite tänkadne för att få till sin Key Smart på ett bra sätt men när man väl är färdig har man fått en riktigt smidig nyckelknippa, där det dessutom finns möjlighet att sätta fast bilnycklar och andra tillbehör utanför själva Key Smart.

IMG_0688

Jag är i alla fall väldigt nöjd med slutresultatet, även om jag tror att jag ska ta i sär den igen för att ytterligare optimera hur nycklarna sitter. Hela alltihop kostade ungefär $40 inklusive frakt. En ganska dyr nyckelknippa ja visst, men jag tror att det kan vara värt det. Finns kanske anledning att återkomma efter ett tags användning.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier

  4 Replies to “Keysmart – nyckelknippa 2.0”

  1. Tjenare. Hur tycker du att Kry Smarten har funkat? Storlek på nycklar tex klarar den normala de längre dörrnycklarna? Är väldigt sugen på en både privat och till jobbet. Tack på förhand.

   • Hej Palle!
    Jag är tyvärr rätt besviken på SmartKey. Den är inte gjord för den europeiska marknaden vilket gör att svenska nycklar passar väldigt dåligt. Dem är både för långa och för tjocka vilket gör att det blir svårt att få sin SmartKey att bli riktigt smidig. Jag måste tyvärr säga att jag efter några månader återgick till en vanlig nyckelknippa.

    • Hej,
     beställde du standardmodellen eller ”extended” som ska funka med större nycklar?

    • Hej David,
     Jag beställde extended-versionen. Den fungerar för vanliga patentlås-nycklar, men blir inte bra för exempelvis ASSA Twin eller liknande bredare nycklar. Fungerar inte heller bra med ”polislås”-nycklar, inte ens den platta modellen.