Unistrip II – USB-laddning på sängbordet

2014-12-14 15.47.35I mitt jobb så tillbringar jag ett antal nätter på hotell per år. Ett i-landsproblem som ofta stört mig är att eluttagen sitter på ett helt annat ställe än där jag vill ha dem. Jag tror knappast att jag i dagens läge är ensam om att anse att sängbordet är det perfekta stället för att ladda sin mobil under natten. Jag har dessutom blivit lite lätt trött på alla dessa adaptrar man måste ha med sig. Nästan allt idag laddas med USB i någon form, och helt plötsligt sitter man där med femtielva olika nätadaptrar i datorväskan.

När jag hittade Unistrip 2 från Macally insåg jag att jag hittat en lösning på båda problemen.

Unistrip är en enkelt uttryckt en USB-laddare med fyra stycken USB-kontakter, 2 stycken med 1A ström och 2 stycken med 2,4A ström. De senare lämpar sig väl för surfplattor och större mobiler (som iPhone 6 Plus) medan 1A-kontakterna laddar vanliga mobiler, headsets, smartklockor och så vidare. Dessutom finns ett helt vanligt jordat eluttag. Dosan har dessutom 180 cm kabel vilket gör att man kan förse sig med ström där man behöver det.

Först tänkte jag bara köpa en och ha i min övernattningsväska. Men sedan insåg jag att det faktiskt skulle vara himla praktiskt för sängborden hemma. Därför beställde jag helt enkelt tre stycken dosor.

De fungerar perfekt och är exakt så smidiga som jag tänkt mig. Det finns bara ett problem med den och det är att det sitter en stor grön diod mitt mellan USB-uttagen. Denna har jag dock täckt med en bit eltejp som syns på bilden. Jag vill nämligen ha mörkt när jag sover. :-)

Hela härligheten säljs av de flesta Apple återförsäljare (detta då Macally är ett företag som främst gör tillbehör för Apples produktlinjer). På Macoteket Online kostar den 331 kronor.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Dela i Sociala medier