Jobbarhelg i Sundsvall

Högt över Sundsvall ligger Hotell Södra Berget där vi höll till i helgen. Bilden visar vy över Sundsvall.
Högt över Sundsvall ligger Hotell Södra Berget där vi höll till i helgen. Bilden visar vy över Sundsvall.

I helgen har jag hängt i Sundsvall eftersom jobbet haft sin kongress där och fattat beslut för verksamheten fram till 2017 då nästa kongress hålls.

Vi åkte upp ett gäng redan i torsdags för att rigga upp i kongresshallen så allt skulle vara klart när ombuden kom under fredagen. Jag har ansvarat för webbradiotekniken under helgen. Förra gången vi körde ett sånt här stort event var i Örebro i maj. Då hade vi betydligt mindre med tid på oss att bygga upp studio och teknik. Denna gången var allt mycket mer strukturerat och jag kunde koppla upp allt i lugn och ro.

Studion i kongressalen.
Studion i kongressalen.

Det har funkat väldigt bra under helgen och det har låtit bra ut i radion. Det är roligt att köra såna här stora event och extra kul är det när det fungerar som det ska.

Eftersom jag till vardags jobbar som ombudsman är det väldigt värdefullt att vara med på kongressen och höra hur diskussionerna går om den verksamhet vi ska bedriva de kommande tre åren. I vissa lägen är det också lite frustrerande. Eftersom jag är anställd har jag ingen yttranderätt på kongressen men eftersom man också är medlem i organisationen så är det klart att man också tycker saker och i vissa frågor hade jag verkligen velat ha chans att säga min åsikt. Det blev i alla fall många kloka och bra beslut fattade och vi fick också en ny förbundsstyrelse som ska verka under de kommande tre åren. En rolig detalj var att i valet till valberedning finns den yngsta kandidaten flest röster. Det är roligt att organisationen på det sättet visar vikten av att unga är med och påverkar vår organisation.

Nu har de flesta ombuden åkt hemåt och vi har packat ihop det mesta av det som ska åka med tillbaka till rikskansliet. Vi har ätit en god middag, den bästa på hela helgen faktiskt, i den bowlinghall som finns i anslutning till hotellet. Maten i helgen har annars varit tämligen dålig. I lördags till lunch fick vi kycklingfile som för många var så salt att den fick åka ut i köket igen.

Nu ankommer tåget snart Uppsala och det betyder att vi inte har så lång tid kvar innan vi är hemma i Stockholm igen. I morgon väntar en ledig dag innan det är dags att ta tag i allvaret igen på tisdag.

 

Dela i Sociala medier