Vattenläcka i husvagnen

2014-06-15 11.20.15Min tanke med att skaffa just husvagn var att det skulle vara tämligen lätt att sköta även när man inte ser så bra eftersom det kräver minimalt med underhållsarbete.

I helgen var det dags för den första helgen ute vid vagnen för i år, något senare än planerat förvisso. Jag åkte ut några timmar före Daniela för att städa och fixa lite. Då kunde jag konstatera att det inte kom något vatten i kökskranen. Märkligt eftersom det kom vatten i badrummet om än inte lika mycket. Jag tog därför vatten i badrummet för mitt städande. Sedan skulle jag bädda sängar, då upptäckte jag att jag hade en mindre ocean längst fram i vagnen.

Det tog en stund och lite konsulterande med några vänner per telefon för att få en ungefärlig bild av var problemet kunde vara. Jag insåg dock att det inte var något jag kunde rå på själv utan gav upp och införde vattenanvändningsförbud.

Det blev en trevlig kväll igår, vi grillade och åt gott med några kompisar och njöt av livet på landet.

Idag så fick vi dock hjälp av snälla bekanta som tog vägen förbi hos oss och tittade till problemet. Då kunde vi snabbt konstatera att det är vattenberedaren som frusit sönder under vintern. Den sitter placerad långt in under sängen längst fram i vagnen. Jag har aldrig brytt mig om den eftersom vi aldrig använt varmvatten utan alltid bara haft kallt vatten. Den där gynnaren samlade dock på sig vatten och borde ha tömts innan vintern. Inte så lätt att veta. Nu är eländet bortmonterat och slangen är pluggad och tät. Nu så måste en ny vattenberedare köpas in och sättas på plats för även om vi kanske inte kommer använda varmvattnet så ska det ju finnas där till den dagen man eventuellt vill byta vagn.

Husvagnslivet är alltså inte heller helt okomplicerat. Nu har vi i alla fall fungerande vatten och midsommarhelgen – då vi också ska vara där – är räddad i alla fall ur den aspekten.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier