Dubbla telefoner, del II

SimCardsNu har jag inlett en testperiod med att bara en enda telefon med mig.

Det blev ”lösning 1”, det vill säga att bara använda jobb-telefonen som jag provar. Jag har vidarekopplat samtalen från mitt privata 070-nummer (och företagets 08-nummer) till 07-numret på min jobbtelefon. För att inte gå miste om några SMS har jag installerat Phonleash på en Android-telefon. Programmet vidarebefordrar alla SMS som telefonen tar emot till min andra telefon och jag kan också svara tillbaka via sms från mitt privata nummer. Om jag är nöjd med lösningen blir det dags att lämna ut rätt nummer till folk så man slipper omvägen via en annan telefon för SMS och så de vet vem det är som ringer. Min jobbtelefon visar 08-numret på arbetstid och 07-numret på fritiden så det vlir ju två nummer för folk att lägga in. Kanske lite krångligt men man får ju hoppas folk inte blir sura.

Däremot tänker jag nog fortsätta lämna ut 070-numret i privata sammanhang då det är mycket enklare att både säga och komma ihåg.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier