Tryggheten i huset, fortsättning

2013-11-03 20.39.48

Nu har jag pratat med områdeschefen på Stockholmshem. Hon ringde mig först i måndags men då hade jag inte möjlighet att prata med henne så först i tisdags fick vi kontakt ordentligt. Så jättemycket nyheter bjöd väl inte samtalet på annat än att man jobbar på att lösa våra problem på olika sätt. Det mest konkreta just nu är att man byter portkoder, både den för hyresgästerna och den kod Posten använt i 25 år. Vi vet ju alla hur det är med portkoder, de kommer lätt på driven och är man tillräckligt fingerfärdig kommer man in förr eller senare. Men det är ändå bra om de byts regelbundet vilket man lovat ska ske nu.

Det mest intressanta är att även denna chef på Stockholmshem varit ovetande om problemen i vårt hus. Detta trots ett antal dokumenterade kontakter med Stockholmshem både från lokala hyresgästföreningen och från hyresgäster i huset. Men dessa rapporter måste ha fastnat någon stans. Nu är de ju i alla fall medvetna om problemet och vi får hoppas att de faktskt hittar lösningar också.

Hon, områdeschefen, kunde inte lova något om taggar, men hon påpekade att hon kände till att det var ett starkt önskemål från oss. De hade ännu inte fattat beslut om vilka förändringsprojekt som ska få pengar i budget 2014 så det är väl bara att hoppas att vi blir prioriterade.

Hon påpekade också att man aldrig kan garantera sig mot inbrott och att såna sker oavsett graden av säkerhetsklassning och det är naturligtvis sant, dock så är det ju en viss skillnad på inbrott och inbrott. Om inbrottstjuven tar sig igenom först en port och sedan två väldigt bastanta ståldörrar med hjälp av nyckel så är det en lite annan sak. Ska tjuvarna komma åt ens prylar ska de åtminstone inte kunna promenera rakt in.

Nästa onsdag väntar ett husmöte där både kundförvaltaren för vårt hus och områdeschefen kommer vara med. Då får vi hoppas att vi får mer information och att de har positiva nyheter. Vidare får vi också hoppas att våra kära grannar håller hårt i portkoden och inte lämnar ut den till höger och vänster.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier