Skippen 11 år

Skippen firar födelsedag med att tugga benIdag fyller Skippen 11 år. Det är helt sjukt hur fort tiden går. Det är alltså 8,5 år sedan vi första gången träffades, på dåvarande Hundskolan i Sollefteå. Sedan dess har han jobbat som ledarhund åt mig. Man växer ihop genom åren och idag behövs inte många kommandon för att han ska veta vad det är jag förväntar mig av honom. Allt går på rutin, ekipaget är så där välsmort som det blir efter lång tid tillsammans.

Samtidigt innebär Skippens födelsedag också att nedräkningen obönhörligt har börjat. Det ofrånkomliga närmar sig. Och hur hemskt det än känns så är det tankar man måste börja tänka. Skippen har börjat få lite ålderkrämpor, det är framförallt hans leder som tagit stryk av ett långt liv. Dessutom har han artros i sina tassar. Han äter glukosamin och får smärtstillande medicin. Visst märks det att han inte vill och orkar jobba som förr. Vi har under det senaste året successivt minskat Skippens tid i sele och i dag så arbetar han i princip bara när jag är på jobb. Det är ett val jag har gjort för att kunna ha honom kvar. Att pensionera honom och skaffa en ny hund är inet aktuellt. Han ska vara kvar hos oss så länge det går, tills den dag det är dags för honom att sluta springa. Förhoppningsvis dröjer det ännu en tid.

I dag firar Skippen födelsedagen med tuggben och han verkar nöjd och glad. Ett stort grattis till världens bästa ledarhund!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Dela i Sociala medier