Födelsedagsbarnet

Idag fyller min labrador åtta år. Det är exakt fem och ett halvt år sedan jag häntade honom på Hunskolan i Sollefteå.

Det är svårt att tro att tiden faktiskt har gått så fort. Det känns som igår när jag hämtade honom. För ett tag sedan skrev jag en krönika i Perspektiv om hur det var att bli med ledarhund. Redan då började jag reflektera över hur fort tiden faktiskt går.

Det värsta med att fira ett djurs födelsedagar är ju att han ofrånkomligen blir äldre. Första gången jag fick ångest över en hunds korta liv var redan under första veckan på hundskolan. Förhoppningsvis har jag och Skippen många fina år tillsammans kvar, men tanken på det ofrånkomliga finns ändå alltid där.

Men just idag ska vi inte tänka på det – för idag är ingen vanlig dag! Det är nämligen Skippens födelsedag!

Dela i Sociala medier