Elin gråstarrsopererad

Elin nyopereradIgår opererades Elin för gråstarr på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna.

Redan på BB upptäcktes det att något inte var som det skulle med Elins ögon. Vi fick därför direkt en remiss till S:t Eriks ögonsjukhus där de kunde konstatera att Elin fått dubbelsidig gråstarr. Eftersom jag har gråstarr så var det inte så konstigt.

Vi fick information om att de ville operera Elin så snart som möjligt och igår har operationen gjorts här på ALB.

Man opererar alla barn under 1 år på ALB eftersom det här finns specialkunskap på spädbarn och också intensivvårdsavdelning för barn. Operationen tog tre timmar och det var en märklig känsla för mig att gå in på en sal på barnoperation med Elin när hon skulle sövas. Jag har varit i lokalerna flera gånger, men då som anställd och då kunde jag aldrig tro att jag en dag skulle återvända dit som anhörig till ett barn.

Efter operationen var klar fick vi träffa Elin på uppvaket. Hon var väldigt trött och vaknade bara till lite grann, sedan sov hon sig igenom hela kvällen.

Jag stannade kvar över natten medan Daniela åkte hem och sov några timmar. Elin vaknade i princip samma minut som mamma hade åkt hem. Hon var vaken ett par gånger under natten och var en stund otröstlig. Till slut somnade hon om. Vi hoppades på att ha tur och få ha eget rum under natten, men det blev inte så då det kom in ett allvarligt sjukt barn under sena kvällen. Detta barn behövde kontrolleras i princip varje timme, så det är synd att säga att det blev en så lugn natt.

Nu ska vi snart åka till S:t Erik på efterkontroll och träffa den läkare som gjorde operationen. I går så tog man bort linserna ur Elins ögon och ersatte dessa med linser av plast. Nu ska de se att resultatet har blivit som tänkt och vi kommer också få ögondroppar som hon kommer få ta flera gånger om dagen de närmsta veckorna.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier