Mot nytt jobb, del V

Skrivbordet är tömt, sakerna är packade och älgen har fått åka hem. Idag gör jag min sista dag på min gamla arbetsplats och egentligen består den inte av speciellt mycket arbete. Några kollegor kommer snart och fikar och sedan blir det en avslutande lunch med chefen och närmsta kollegorna och sen är det slut.

Det känns naturligtvis väldigt blandat. Spänning inför det nya, vemod för att lämna det gamla. Jag och min första kollega har till stora delar byggt upp det här kontoret till vad det är idag och det är alltid tråkigt att lämna något man varit med om att skapa, samtidigt har det varit mycket motgångar genom åren och det kan vara på sin plats med något nytt och spännande för mig och med nya krafter som för verksamheten här vidare. Så på det hela taget tror jag att det kommer bli bra.

Efter lunchen idag återstår bara att packa hundens vattenskålar, att kasta hans gamla trasiga korg – jag har lovat honom en ny i Linköping – och sen ska jag lämna ifrån mig nycklarna och säga ”Hejdå, adjö, farväl!”.

Nästa gång jag besöker det här stället blir det som en gäst och det kommer ju också kännas konstigt, så klart. Jag önskar de som tar över lycka till och mig själv med för den delen. Nästa vecka börjar mitt nya spännande arbetsliv!

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier