Mot nytt jobb, del V

Skrivbordet är tömt, sakerna är packade och älgen har fått åka hem. Idag gör jag min sista dag på min gamla arbetsplats och egentligen består den inte av speciellt mycket arbete. Några kollegor kommer snart och fikar och sedan blir det en avslutande lunch med chefen och närmsta kollegorna och sen är det slut.

Det känns naturligtvis väldigt blandat. Spänning inför det nya, vemod för att lämna det gamla. Jag och min första kollega har till stora delar byggt upp det här kontoret till vad det är idag och det är alltid tråkigt att lämna något man varit med om att skapa, samtidigt har det varit mycket motgångar genom åren och det kan vara på sin plats med något nytt och spännande för mig och med nya krafter som för verksamheten här vidare. Så på det hela taget tror jag att det kommer bli bra.

Efter lunchen idag återstår bara att packa hundens vattenskålar, att kasta hans gamla trasiga korg – jag har lovat honom en ny i Linköping – och sen ska jag lämna ifrån mig nycklarna och säga ”Hejdå, adjö, farväl!”.

Nästa gång jag besöker det här stället blir det som en gäst och det kommer ju också kännas konstigt, så klart. Jag önskar de som tar över lycka till och mig själv med för den delen. Nästa vecka börjar mitt nya spännande arbetsliv!

Andra bloggar om: , , ,

Mot nytt jobb, del IV

Nu är det signat och klart! Idag kom mitt anställningskontrakt och det är nu påskrivet. Förra torsdagen så sa jag upp mig från min förra arbetsgivare, det kändes lite läskigt utan att först ha fått ett skriftligt avtal, men nu är det ju på plats och det känns himla bra.

Nu är det bara lite arbetstekniska hjälpmedel som ska fixas också, och det är just nu ett större problem som det verkar. Det är i alla fall enligt principen ”om det går att göra det krångligt, gör det krångligt.”. Jag är rädd att just det där kan bli en följetong att återkomma till…

I morgon åker jag tidigt till Örebro för att göra mitt sista ”officiella” framträdande för min nuvarande arbetsgivare – på Svensk Syns turnéavslutning. Det är blandade känslor, mässor är roliga, men jag har svårt att känna mig riktigt motiverad. Men som jag sa när chefen frågade mig hur jag ställde mig till resan så är jag ju fortfarande anställd och så länge jag är det så kommer jag ju naturligtvis göra mitt jobb efter bästa förmåga. Så i morgon klockan 07.07 är det on the road again. Tyvärr behagar inte Statens Järnvägar servera något ombord på detta tåg, så ett besök på Uppercrust innan avgång för en hög frallor är högt behövligt. För övrigt är det 18 dagar, eller 14 arbetsdagar, kvar tills jag slutar hos min nuvarande arbetsgivare. Måndag den 5 november är det dags för nya äventyr – behöver jag säga att jag längtar?

Andra bloggar om: , , , , ,

Mot nytt jobb, del III

Idag har jag varit och träffat min blivande chef och pratat lön och allt annat som är viktigt. När jag kom tillbaka till mitt kontor skrev jag ihop och skickade min uppsägning till min nuvarande arbetsgivare. Det kändes sjukt konstigt. Jag har ändå arbetat här i sex år och naturligtvis är det vemodigt och blandade känslor. Att trycka på knappen för att skicka uppsägningen kändes väldigt konstigt men nu är det i alla fall gjort.

Den 5 november kommer jag påbörja ett nytt kapitel i mitt liv, och en ny början. Det känns läskigt men också spännande. Jag ska ge mig på något som jag inte tidigare har provat, och jag ska äntligen lämna det här med datorer bakom mig. Jobbet, som är som ombudsman på en intressepolitisk riksorganisation, kommer att innebära mycket resande, minst tre dagar i veckan kommer jag vara på resande fot i den region där jag kommer jobba. Det kommer bli många mil på tåg och det är väl lite blandade känslor för det. Det är ju trevligt med tåg, men…. :-)

Efter sex år är det i alla fall dags att som det brukar heta ”leta nya utmaningar”. Jag känner mig – och har ett längre tag – känt mig färdig med det jobb jag har. I februari i år slutade min förra kollega och då började jag så sakterliga leta nytt jobb. Jag har ändå inte tokletat, utan bara sökt dem som jag verkligen velat ha. Två gånger under de senaste halvåret har jag varit väldigt nära att få jobb, den ena gången hos den arbetsgivare jag nu ska börja jobba hos och den andra gången på en statlig myndighet. En liten rolig twist är att den person jag slogs mot om jobbet på myndigheten är den person vars jobb jag nu har fått.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mot nytt jobb, del II

Idag ringde dem! Jag har blivit erbjuden jobbet! Heltid och fast jobb, med provanställning. Chefen som ringde slog bara en snabb signal för att tala om att de var klara med rekryteringen. Vi ska prata mer på onsdag då han återkommer från en konferens och då ska vi prata om lön, placeringsort och annat som är av väsentlighet. Jag har ännu inte tackat ja, men jag har talat om att jag naturligtvis fortfarande är intresserad.Således måste jag ha gjort bra ifrån mig på intervjun fast att det kändes lite tveksamt. Kul!

Det blir en spännande höst som det ser ut. Efter samtalet på onsdag är det sen dags att säga upp sig från sitt nuvarande jobb, skriva kontrakt och allt annat som hör ett nytt jobb till. Spännande värre är det. Efter fem och ett halvt år hos samma arbetsgivare är det alltså dags för nya utmaningar, som det så vackert brukar heta.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mot nytt jobb, del I

Idag har jag varit på intervju hos en potentiell arbetsgivare. Jag har under det senaste året sökt några jobb, framförallt i eller omkring funktionshinderrörelsen eftersom jag känner att det är där jag vill verka i ett försök att göra skillnad i samhället och i människors liv.

Därför har jag nu sökt ett jobb som ombudsman och som sagt, i dag var jag på intervju. Det kändes inte helt klockrent men jag hoppas att jag ändå gjorde bra ifrån mig. Det är väl oftast så att man när man går därifrån kommer på en massa saker som man skulle ha velat få sagt. Nåja, det är gjort nu och bara att vänta och se. I nästa vecka är det tänkt att de ska vara klara med rekryteringen, det är två tjänster som är aktuella, en fast med provanställning och ett vikariat på sex månader. Tjänsterna kan bli på hel- eller deltid. Enligt utsago har arbetsgivaren tagit ut fem personer för intervju så chansen bör ju vara rätt god, men jag har lärt mig att inte ta ut något i förskott. Senast jag var på jobbintervju snubblade jag verkligen på mållinjen.

Andra bloggar om: , , , , ,