Setup för mobilbloggande

Det här är ett aningens tekniknördigt inlägg, så ni som inte tycker sånt är kul kan ju hoppa över just det här inlägget i bloggen.

Jag har letat efter det ultimata sättet att blogga när man är ute och reser och vill visa det som händer omkring en. Det är inte helt enkelt. Framförallt för att man i många fall, framförallt utomlands, har svårt att få internet till sina enheter. Dessutom fotograferar jag med flera kameror, min mobilkamera (iPhone 4), min Panasonic Lumix och min systemkamera, Nikon D60. Naturligtvis kan man ju använda en bärbar dator, men det är inte alltid det mest ultimata.

Jag gillar idén med iPad, där det också finns en trevlig app för WordPress-integration, det vill säga anpassad till det system jag kör för att publicera bloggen på webben. Problemet har varit textinmatningen. Att skriva längre inlägg av text på en pekskärm är ingen lysande lösning.

Därför har jag nu skaffat lite tillbehör till iPaden. Dels ett Camera Connection Kit, adaptrar som gör att det går att plocka in bilder till iPad både från kameran via SD-kort och från iPhone via kabel. Dels har jag skaffat Apples iPad Keyboard dock, en docka med fullstort tangentbord som man ställer sin iPad (eller iPhone) i och vips har man en rätt snygg datorlösning.

Slutresultatet blir en mycket trevlig portabel lösning som gör att datorn kanske riskerar att få stanna hemma på vissa resor framöver eftersom man förutom bloggande snyggt hanterar sin e-post, surfande, twitter, MSN och allt annat livsnödvändigt man behöver göra via internet.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier