Den svåra konsten att läsa innantill

Djur, Färdtjänst, KombiIdag har jag varit på ett jobb i Uppsala hela dagen. Trött efter dagens arbete bokar jag Färdtjänst för att ta mig hem snabbt och smidigt. För att lättare hitta bilen bokar jag den oftast från Taxistoppet vid Arlanda Express. Där är det mindre folk som rör sig och således lättare både för mig och föraren.

Idag kom bilen några minuter sent och föraren kommer fram och frågar om jag bokat. Jag bekräftar att det är så och han börjar då omedelbart tjafsa om att jag inte talat om för Färdtjänsten att jag har en ledarhund med mig. Jag förklarar att det visst står i bokningen, att det alltid står och att han inte hade fått uppdraget alls om han inte hade haft en hundklassning på sin bil. Han bestämmer sig trots att han påstår sig inte köra hund för att transportera mig.

Under resan hem poängterar han flera gånger att det är ett ”jävla skit” att förarna inte får korrekt information och att det är ren katastrof att han måste köra hund fast det inte står på hans beställning.

När vi närmar oss mitt hem lägger han sig i vänsterfil i stället för att köra rakt fram vid näst sista rödljuset, jag påpekar att vi ska rakt fram och sedan höger. Han kör rakt fram men fortsätter ligga i vänsterfil. Jag säger åter höger, och han upprepar vänster. När jag till slut får honom att förstå att det faktiskt är höger som gäller, tränger han sig rakt framför en annan bil som tar sig fram på trafikleden i tämligen hög hastighet för att köra in på min gata.

Väl där inser jag att det uppenbarligen inte bara är vissa basala kunskaper i trafikvett och skillnad på höger och vänster den här chauffören saknar. Han kan uppenbarligen inte heller läsa, nämligen.

För att bevisa sin tes om hur rätt han har ger han mig nämligen slipen på sitt köruppdrag. Där det på första raden står ”DJUR, FÄRDTJÄNST, KOMBI”…

(En liten kul detalj var för övrigt när jag och kollegan kom till Uppsala i morse. Vi frågade första bilen från Uppsala Taxi om han ville ta hund. Han frågade vart vi skulle åka, när han fick höra adressen meddelande han att ”då tar jag inte hund”. Tydligen var resan för kort för att förlora första platsen i kön på centralstationen…)

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier

    One Reply to “Den svåra konsten att läsa innantill”