Utan färdtjänst i natten…

brev-ftjIgår kväll åkte jag ut till Almåsa för att träffa bland andra Magnus som var ute där på kurs. Magnus har nyligen tagit sitt amatörradiocertifikat och han har därför köpt en av mina gamla riggar.

Det blev en trevlig kväll med några öl, gott sällskap och när lördag hade blivit söndag tog vi oss ett dopp i poolen med påföljande bastu.

Därefter skulle jag och Skippen försöka ta oss åter till civilisationen. Det visade sig vara lättare sagt än gjort det. Jag visste redan på förhand att Färdtjänsten skulle utföra servicearbeten på de båda automatiska bokningssystemen under natten. Normalt kan man boka både via telefon och internet utan att behöva prata med en levande människa vilket i de flesta fall är att föredra. Hur som helst så återstår således bara att ringa den vanliga, manuella, resebeställningen. Men även det visade sig omöjligt eftersom det inte fanns någon där som svarade. Jag väntade både länge och väl i telefonkö innan jag gav upp. Jag försökte då i stället ringa Färdtjänstens resegaranti men även där var det total tystnad.

Slog en signal till Taxi 020 men de hade inga bilar i närheten som skulle kunna köra hund, däremot visste de berätta att det var Roslagstaxi som hanterade Resebeställningen under natten och att de kände till att den inte fungerade. Jag fick ett alternativt telefonnummer att prova men det gick inte bättre det. Slutligen ringde jag Taxi Nynäs och bad dem frakta hem mig och Skippen.

De skickade fram en bil och det blev till att hosta fram kreditkortet och betala de 574 kronor det kostade att få komma hem. Nu har jag gjort en klagoskrift till Färdtjänsten där jag bett att återfå utlagda summor. De brukar inte krångla med sådant men det tar ju ändå någon eller några veckor innan man får pengarna tillbaka vilket är drygt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier