Ny rigg

Yaesu VX7R
Yaesu VX7R

I måndags blev jag väckt av en deliveryman som var snäll och kom med en låda nya leksaker. Närmare bestämt en ny handhållen amatörradio, en Yaesu VX7R. En liten värsting med dubbla VFO:er och extra allt. Den ska ersätta min FT-60 som fått vandra vidare till en annan amatör.

Jag är väldigt förtjust i den nya radion och kan konstatera att det här med dubbla VFO:er (alltså dubbla radiomottagare = du kan lyssna på två olika kanaler samtidigt) är både trevligt och praktiskt.

Yaesu FT-8800
Yaesu FT-8800

Därför står nu en FT-8800 som nästa sak på min önskelista. Det är alltså en mer stationär radio för hemmabruk. Nu har jag lillebror till den, 7800, står här på mitt skrivbord. Om allt går väl kanske det blir en sån ny kompis till nästa löning. Kanske.

Ska ta med min 7800 vid nästa visit i Katrineholm – min discone-antenn står redan där, och se hur det funkar o köra radio med mobilstation där nere. Om det går bra så får kanske min 7800 ett permanent hem där. Det är ju inte jättekul att frakta nätaggregat och rigg när man åker dit. Sen är det ju naturligtvis kanske inte nödvändigt att köra radio där nere, men det vore en trevlig bonus. :-)

Andra bloggar om: ,

Dela i Sociala medier