Kan få sparken efter gruppsex

Ett prästpar från Stockholm har haft gruppsex i sin bostad. Detta gruppsex har urartat och maken är anmäld för misshandel av sin hustru. Den kvinnliga prästen riskerar nu att skiljas från sin tjänst av domkapitlet skriver Aftonbladet.

Caroline Krook, biskop i Stockholms stift säger till Aftonbadet:
– Men man ska inte skada det anseende som en präst bör ha. Och har man något som liknar gruppsex bryter man den sexuella troheten i äktenskapet.

Jag tycker det är uppseendeväckande att Svenska kyrkan har denna medeltida uppfattning i början på 2000-talet. Vad som sker i en persons privatliv är just privat och skall inte vara något som avgörs av en arbetsgivare. Inte ens om den är bunden av religionen. I ett mordernt samhälle kan äktenskap och sexuell trohet vara många saker. Ingen av de sakerna är något som en arbetsgivare har något med att göra.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier

  One Reply to “Kan få sparken efter gruppsex”

  1. För det första är det inte bara kyrkan som anser att sexuell trohet är viktigt, det är en utbredd syn i hela samhället. Människor förväntar sig av en präst att denne hedrar den syn som gäller från kyrkans håll, därför är det inte lämpligt när en präst beter sig såhär.

   Det är heller inte bara kyrkan som arbetsgivare som bryr sig om sina anställdas vandel, skulle din arbetsgivare uppskatta om du åkte dit för narkotikabrott exempelvis?

   Det kan jämföras med politiska partier, som också har högt ställda vandelskrav på sina anställda.

   Det kan tillläggas att prästen även misstänks för att ha misshandlat sin fru.