Pingstpastorn friad

Jaha, s? kom han allts? undan, pastor ?ke Green. Friad – men ?nd? f?lld – vilket visar att v?r hets-lagstiftning ?r helt v?rdel?s eftersom den g?r stick i st?v med EU:s lagar och f?rordningar.

Jag hittade en intressant blog i ?mnet p? Knuff.se.

ErikmedK skriver:

Intressant. Tydligen kan man komma undan fr?n liknande anklagelser, bara man g?mmer sig bakom bibeln och h?vdar att man handlat i enlighet med den. Med den sortens logik borde v?l Sveriges nynazister lika v?l kunna komma undan med att g?ra sina Hitler-h?lsningar, s? l?nge de h?nvisar till Hitlers bok ”Mein Kampf”? Ser inte varf?r bibeln ska ha en h?gre st?llning ?n n?gon annan bok rent juridiskt.

Jag tror att Erik har hittat en viktig po?ng h?r. Vad ?r det som – rent juridiskt – s?ger att Bibeln ska ha en s?rst?llning som litter?rt verk? Vem ?r det som best?mmer vad som ?r religion f?r n?gon annan? En person kanske ser det som sin religion att tycka illa om invandrare, d? m?ste han v?l f? g?ra det, det ?r ju hans religion? Det finns lika m?nga religioner som det finns m?nniskor, f?r alla har vi v?r egen tolkning av den religion vi bek?nner oss till, ?ven om personen ifr?ga ?r ateist ?r det ocks? p? sitt s?tt en religion, eftersom det handlar om ett st?llningstagande, en livsv?g och en livsstil. Parallellerna till nynazister ligger n?ra till hands, helt klart.

Uppdatering:
Hittade en till blogg om ?ke Green v?rd att citera, skrivet av Lisa Dahlberg (s), f?rtroendevald i kommunen Mark:

Homosexuella uts?tts f?r misshandel, mordbr?nder, ja, senast i ?r m?rdades en 15-?rig homosexuell pojke av tv? ton?ringar och deras motiv var att offret var b?g. Om ?ke Green ?r s? naiv och s? dum att han inte tror att han har en del i och ett ansvar f?r detta s? kanske han ska vara tyst fram?ver.

Tycker ni att jag ?r h?rd? Ja, ni har r?tt. Jag uttrycker mig kraftigt. Jag ?r nog h?rd. Men jag ?r inte lika h?rd som basebolltr?et var mot den femton?riga killens skalle n?r han blev ihj?lslagen f?r att han var b?g.

Dela i Sociala medier