En svart dag för Sverige

Från och med i dag framstår både USA och Kina som föredömsländer när det gäller att värna om sina medborgares rätt till personlig integritet och privatliv. Den nu sittande regeringen har lyckats med något som saknar motstycke i mordern historia. Man har gett en statlig myndighet total och oinskränkt möjlighet att kontrollera telefonsamtal, e-postmeddelanden, SMS och annan internettrafik som passerar Sveriges gränser.

Som vanligt är det det stora spöket ”terroristen” man pratar om och som är svepskälet för övervakningen. Även om man i just det här fallet kallar det ”yttre hot”. Yttre hot kan vara allt i från terrorhandlingar till att MPAA vill idka påtryckning på svenska myndigheter att bryta sig in hos svenska webhotell. (Ja ni minns, TPB-atacken.)

Fram tills nu har vi haft ett grundlagsskydd bland annat när det gäller käll- och meddelarskydd. Dessa grundlagar har i ett trollslag blivit verkningslösa.

Riksdagen har idag med röstsiffrorna 143 mot 138 röstat igenom den nya lagen som kommer förändra vår demokrati och vårt samhälle för alltid. Inte ens USA skulle ha vågat detta. Inte ens andra världskrigets tyskland hade kunnat gå så här långt, men regeringen Reinfeldt, de inte bara sätter folk på bar backe, tvingar de sjuka ut i jobb och jagar de arbetslösa – nej de monterar ner allt det som en fri demokrati står för. Det finns bara ett ord: Fy fan.

Det värsta av allt är dock det svek som Fredrick Fedeley begick mot sina väljare. Först gråt-ut i Aftonbladet – och gråtande i riksdagen, sedan i kväll röstar han igenom lagen. Det finns inga ord. Fredrick Fedeley borde OMEDELBART ställa sin riksdagsplats till förfogande och lämna samtliga politiska uppdrag i skam efter sveket mot folket! (Läs mer om detta hos Jinge)

Länkar: IDG, Aftonbladet

Uppdatering: Naturligtvis är det som Egge skriver, FRA är inte en militär myndighet. Detta är rättat i texten. För övrigt skriver Aftonbladet i dag (19/6 -08) att Federley fått lämna Riksdagen bakvägen efter hot. Jag tycker som jag tidigare skrivit att Fedeley bör lämna sina politiska uppdrag efter denna uppvisning, jag anser dock att alla former av trakaserier eller hot mot våra folkvalda är helt oacceptabla! Hot och våld är aldrig en lösning en demokrati och allt sådan ska fördömas kraftigt!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Dela i Sociala medier

    One Reply to “En svart dag för Sverige”

    1. FRA är ingen militär myndighet, det är en civil myndighet. Att ”Försvarets” finns med i namnet beror på gammalt arv. Om det är bra eller dåligt att de är civila kan ju diskuteras nu med den nya lagen…. Dock – i sak håller jag med dig ;)