Välsignelseordning antagen

3-tier-wedding-cake.gifÄntligen — som Gert Fylking skulle ha skrikit. Idag har Svenska Kyrkan antagit en välsignelseordning för partnerskap. Det vill säga en välsignelseakt för personer av samma kön som ingått partnerskap. Detta är så nära ett kyrkligt bröllop man kan komma och cermonin är så nära den kyrkliga välsignelsen för olikkönade par som möjligt är. Det tog dryga året, men nu är det äntligen klart!

Välsignelse över registrerat partnerskap är ett erbjudande till dem som önskar att i församlingen fira en högtid med förbön över sin gemenskap. Välsignelseakten är en bön till Gud att skänka parterna all nåd och kraft som behövs för att uppfylla de löften de avgett. Svenska kyrkan har inte rätt att förrätta partnerskap.

Det är verkligen på tiden och ett stort seg för Svenska Kyrkan. Undrar om Alf Svensson kommer lämna Svenska Kyrkan* nu?

* – Ja, jag vet att teckenuppsättningen är keff, men jag orkar inte fixa.

Andra bloggar om: , , , ,

Dela i Sociala medier