Avgörandet är här….

SosseKnapp1.jpgOm 7 timmar och 25 minuter öppnar vallokalerna och Sverige går till det kanske viktigaste valet någonsin. Idag är det DU som bestämmer vilken framtid du vill ha i Sverige. Ska vi ha ett land där de rika blir rikare och de fattigare fattigare? Ett land där klyftorna ökar, där de sjuka och arbetslösa straffas, där de rika ska få ha skattesubventionerad hemhjälp, där den svenska skolan urholkas, där betyg ska ges redan på mellanstadiet, där pensionärer blir fattigare, där funktionshindrade barn ska in på instutitioner, där människor inte är lika värda och där homosexuella relationer ska ses annorlunda än relationen mellan man och kvinna. Om du vill ha ett sånt land, ja då ska du rösta på alians för Sverige idag.

Om du däremot som jag vill ha ett land där vi vet att vi har ett fungerande socialt skyddsnät, där A-kassa och allmän sjukförsäkring fungerar, ett land där där man har lägre maxtaxa i barnomsorgen och där vi även de fattiga, svaga, sjuka och funktionshindrade får hjälp och där alla relationer har samma värde, då ska du rösta på vänstersidan i årets val.

Valet är ditt, och ditt val är viktigt! Tänk på att en röst på F! eller Piratpartiet är samma sak som en röst på borgarna! Jag tror att F! har en potential att bli ett bra alternativ i den svenska politiken, men jag anser inte att de är redo att inta en vågmästarroll i sveriges riksdag, därför bör man inte ge dem sin röst detta val!

Ni som funderar på att rösta på något av alianspartierna bara för att ni vill ha en förändring, tänk på vad ni gör – det finns nämligen ingen ångervecka på den blå politiken det är IDAG det gäller!

Om ungefär 22 timmar vet vi vilka som kommer leda Sverige de närmaste fyra åren. Jag hoppas att det blir en röd regering, för det är bäst för det här landet, just nu.

Sist men inte minst: Även om du inte intresserar dig för politik, röstskolka inte! Rösträtten är inte bara en rättighet det är också en skyldighet! Våra förfäder kämpade för allas rätt att rösta, kasta inte bort det!

(Fan vicket brandtal. Jag kanske borde börja engagera mig poltiskt igen!?)

Andra bloggar om: ,

Dela i Sociala medier