Födelsedagsfirande med besvikelse

I går kväll var vi så ute för att fira N’s födelsedag. Hon har ju fyllt 25 och detta skulle firas stort. Utvald plats för firandet i fråga var krogen Tre remmare på Vasagatan mitt i centrala Stockholm. Mitt första besök på nämnda lokal gjorde jag tillsammans med Jocke för nästan på dagen 10 år sedan, genom åren har det blivit många och långa besök här, då ”Remmarna” har varit en lokal med fem-tillstånd och således ett ställe där man hamnat när andra har stängt.

Det är nu något år sedan jag senast besökte Tre Remmare, döm därför om min förvåning när jag går mot den sidoingång som alltid fört en in till etabilsementets matsal och Fran Sinatra-bar, bara för att upptäcka att där inte finns någon ingång längre. Det finns inte heller någon inne-veranda, ingen matsal och ingen Sinatra-bar. Nej här ska hamburgerkedjan mAx etablera sig och bygger för fullt om lokaliteterna. Tre remmare är numera inrymd enbart i den del som tidigare inrymde nattklubben. Matsal och nattklubb delar numera alltså på samma yta och resultatet är väl kanske inte helt lyckat. Jag blev onekligen besviken, Tre remmare har liksom på något sätt symboliserat min flytt till Stockholm, och den epoken har nu på något konstigt sätt gått i graven. Känns konstigt.
Hur som helst så fick vi god mat och även god dricka. Nya ägare på stället verkar det som men maten höll i alla fall nästan samma klass som i fornstora dagar. Kvällen blev lyckad och det enda man egentligen kan klaga på är väl ställets musikanläggning som endera sätt sina bästa dagar eller som helt enkelt var dåligt inställd.

Födelsedagsbarnet blev i alla fall vederbörligt firat och jag tror att hon var nöjd med sin kväll.

Idag var vi i Farsta och intog frukost/lunch bestående av pizza och sedan glodde jag och N på film hemma hos mig. Vi såg på The Others, en riktigt riktigt bra film i skräckfimsgenrens utkant. Rekommenderas varmt!

Uppdatering: Lagt till länk till filmen hos IMDB.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier