IFPI polisanmäler….

Jahapp. IFPI är igång o polisanmäler 15 svenska fildelare. Expressen vet att berätta att det handlar om män som är mellan 20-35 år gamla samt något fall där det handlar om omyndiga barn där föräldrar polisanmälts.

Nu undrar jag bara en liten sak: Enligt svensk lag är det enbart polisen och andra myndigheter som har rätt att begära ut uppgifter om vem som använder ett specifikt ip-nummer från en internetoperatör. Således måste det vara 15 stycken IP-nummer som IFPI valt att anmäla. Hur kan då Expressen veta deras ålder?

I och för sig skulle det inte förvåna mig om det finns skrupelfria internetoperatörer där ute som utan att fundera på det bryter mot Telelagen och lämnar utt abonentdata till höger och vänster, men det verkar ändå otroligt.

Skivindustrins internationella kampanj har redan tvingat hundratals människor som laddat ned musik olagligt att betala ersättningar på i snitt 25 000 kronor uppger organisationen.

Ja. Tänk så duktiga dem är. Organisationen som också vill göra internetradio olaglig. Det är svårt att ta dem på allvar.

Edit: Jag vill påpeka att jag inte på något sätt tar ställning för eller emot fildelning. Var man må avgöra själv om risken för feta skadestånd att ta eller inte.

Andra bloggar om: , ,

Dela i Sociala medier