MPA vill stoppa gitarr-ackord

Musikbranchens försök att skydda sin upphovsrätt går längre och längre för varje dag. I en artikel i aftonbladet idag berättas det om MPA, The Music Publishers’ Association och deras vilja att nu sätta åt de som lägger ut såväl låttexter, som gitarrgrepp och ackord på internet. Man nöjer sig inte heller med att bara stoppa webplatserna, nej de vill ha fängelsestraff för dessa hemska fildelare.

Vad blir nästa steg? Att polisen får i uppdrag att gripa de som nynnar upphovsrättsskyddade verk på gator och torg? Eller varför inte bura in elever som sjunger låtar i sin musikundervisning? Varför inte stoppa musikundervisningen över huvud taget förresten, det är ju definitivt en förberedelse till brott. Samtidigt kan vi bura in alla musiklärare i preventivt syfte, de kan nämligen åka in för uppvigling. Det ni! Heja det stora landet i väst och deras organisationer. Må även de få en god jul med goda samveten…. Eller nåt.

Dela i Sociala medier