Tillbaka hem, del VI: Packningshelg

2013-09-01 17.48.47Alla inlägg om flytten

Full fart mot flytten, kan man nog säga. I helgen har farmor hjälpt oss med packandet av bland annat köket. Det går framåt när det är tio dagar till flytten. Lägenheten blir sakta till ett kartonglandskap och den närmaste tiden kommer det vara svårt att hitta det man behöver.

Ännu så länge återstår mycket packning, garderober, klädkammare, förråd och så vidare. Som vanligt när man ska flytta känns det som det inte kommer bli klart i tid – men på något vis så blir det ändå bra till slut.

I morgon ska jag åka till Stockholmshem och kvittera ut nycklar till nya lägenheten och därefter ta en sväng till nya hemmet för att mäta lite saker – vi behöver nämligen skaffa lite ny maskinpark och således också veta att det vi vill ha får plats. Dessutom ska jag kontrollera hur mycket av det som Stockholmshem har lovat fixa som faktiskt är gjort i verkligheten – såsom att dra LAN i lägenheten. Det finns fiber i huset men själva lägenheten hade på något mystiskt sätt blivit över vid installationerna.

Tillbaka hem, del V: Lägenheten såld

tillsaluDet gick mycket bättre att sälja lägenhet den här gången än när vi sålde vår tvåa i Farsta 2012.

Idag träffade vi köparna hos mäklaren och signade kontraktet. I morgon kommer min mamma hit och hjälper oss att börja packa. Det är mycket som ska hamna i kartong innan flyttlasset går den 11 september. Fredag den 13 ska vi träffa köparna igen, då är det dags för själva tillträdet och överlämnande av alla nycklar och sånt.

Det känns väldigt skönt att försäljningen gick så fort, det gör det lättare att koncentrera sig på packning, flytt och allt annat. På måndag ska jag hämta nycklar till vår nya lägenhet samt åka dit och mäta, kolla och sådant.

Tillbaka hem, del IV: Dags för visning

tillsaluIdag har vi haft första visningen av förhoppningsvis bara två på lägenheten.

Det har varit ett jobbigt förberedelsearbete. Alla som någon visat en bostad till försäljning vet hur hemskt det är. Alla personliga saker ska bort, allt från fotografier till toaborsten.

Det blev klart till slut och idag kom ett 15-tal personer och kolalde på lägenheten. I morgon är det en visning till och vi hoppas sen på lite budgivning och naturligtvis en snabb försäljning. Ännu har vi inte spikat flyttdatum men det blir någon gång i mitten på september. Ju förr desto hellre.

Tillbaka hem, del III

Alla inlägg i denna serie

Hyreskontrakt

Idag har vi varit och skrivit kontrakt hos Stockholmshem. Från och med den 1 september har vi ett förstahandskontrakt i Farsta. Det känns riktigt skön, även om vi vetat ett tag att det är klart så är det ju först när man skriver på papper som det är riktigt på riktigt.

Vi har skrivit avtal med Mäklarhuset också angående försäljningen av vår nuvarande bostad i Haninge. I morgon ska vi fotografera lägenheten och det känns som det är alldeles för mycket att göra innan dess. Jag blir stressad av att jag jobbar hemifrån och ser allt som behöver göras men ändå måste ägna mig åt jobbet. Men det kommer ju ordna sig på något vis, det brukar det ju alltid göra. Visningen blir den 25-26 augusti så till dess har vi tid på oss för den riktiga finputsningen, när det ska plåtas så går ju saker att gömma på ett annat sätt än när det är live.

Tillbaka hem, del II

981410_10151585246373380_629506899_o
Utsikt från den nya lägenheten.

Alla inlägg i denna serie

Nu är det klart så långt så att vi är godkända av hyresvärden. Återstår nu att skriva på själva kontraktet vilket kommer ske inom kort.

Vi tittade på lägenheten förra helgen och den var helt okej standardmässigt. Det kändes spontant bra och vi kommer nog trivas. Det blir lite trångt så länge vi bara bor i en tvåa, men förhoppningsvis behöver vi inte vänta allt för länge på att få en trea i stället och då blir storleken helt okej.

Nu har vi etablerat en kontakt med en mäklare som kommer förbi i morgon för att titta, värdera och informera. Vi har börjat med att ha kontakt med samma mäklarfirma som när vi senast sålde. Känns det okej så blir det nog dem vi anlitar, ananrs får man ju kika på andra alternativ.

Vi har kontrakt på vår nya lägenhet från 1 september så vi har ju lite bråttom. Att flyttlasses ska gå just den 1 september är inte så rimligt, men under september månad ska det ske i alla fall, det är målsättningen.

Tillbaka hem, del I

stadAlla inlägg i denna serie

För knappt ett år sedan sålde vi vår lägenhet i Hökarängen och flyttade till Haninge. Vi har nu insett att det inte var det klokaste beslut vi har fattat så när möjligheten till en hyresrätt i Hökarängen dök upp så blev lockelsen för stor. Lägenheten är mindre än vad vi faktiskt behöver, men det finns rätt goda möjligheter att byta upp sig inom inte allt för lång framtid. På söndag bär det av och titta på lägenheten, 67 m2 på 4e våningen är det frågan om. Om allt är som vi förväntar oss så är det bara att skriva kontrakt och sedan dra igång processen med att sälja den lägenhet vi har nu.

Både Haninge och Brandbergen är fint, och lägenheten vi bor i nu är jättetrevlig på alla vis, men för oss är det långt från stan. Vi har många av våra kompisar i och omkring Farsta, båda jobbar vi i Enskede och dessutom är det en väsentlig skillnad på att ta tunnelbanan till stan än att om nu åka buss och pendeltåg. Jag har bott över tio år i Hökarängen innan vi flyttade därifrån så visst måste jag väl erkänna att jag känner mig mer rotad där. Slutligen har det vissa fördelar att bo i Stockholms stad, både sociala och skattetekniska. Sammanfattningsvis känns det som ett klokt beslut att vända hem igen.