Tillbaka hem, del I

stadAlla inlägg i denna serie

För knappt ett år sedan sålde vi vår lägenhet i Hökarängen och flyttade till Haninge. Vi har nu insett att det inte var det klokaste beslut vi har fattat så när möjligheten till en hyresrätt i Hökarängen dök upp så blev lockelsen för stor. Lägenheten är mindre än vad vi faktiskt behöver, men det finns rätt goda möjligheter att byta upp sig inom inte allt för lång framtid. På söndag bär det av och titta på lägenheten, 67 m2 på 4e våningen är det frågan om. Om allt är som vi förväntar oss så är det bara att skriva kontrakt och sedan dra igång processen med att sälja den lägenhet vi har nu.

Både Haninge och Brandbergen är fint, och lägenheten vi bor i nu är jättetrevlig på alla vis, men för oss är det långt från stan. Vi har många av våra kompisar i och omkring Farsta, båda jobbar vi i Enskede och dessutom är det en väsentlig skillnad på att ta tunnelbanan till stan än att om nu åka buss och pendeltåg. Jag har bott över tio år i Hökarängen innan vi flyttade därifrån så visst måste jag väl erkänna att jag känner mig mer rotad där. Slutligen har det vissa fördelar att bo i Stockholms stad, både sociala och skattetekniska. Sammanfattningsvis känns det som ett klokt beslut att vända hem igen.

Dela i Sociala medier