Blodsockervärdet i klockan

Fitbit Versa med urtavlan Glance

Den här texten har en uppföljare: Blodsockervärdet i klockan, del 2

Det jag inte visste när jag fick min Dexcom G6 var att min smarta klockan, en Samsung Watch, inte skulle kunna visa mitt blodsockervärde. Att kunna se värdet direkt på handleden utan att i varje läge leta fram telefonen är otroligt smidigt. Det kan nog i vissa sammanhang också uppfattas som artigare att kika på klockan än att hala upp telefonen, låsa upp den och ta fram aviseringen med aktuellt blodsockervärde.

Eftersom jag nu kommit fram till att jag är så pass nöjd med Dexcom G6 att jag vill fortsätta med den var det rimligt att byta smart klocka. Efter att ha gjort viss research så hittade jag ingen Android Wear som jag tyckte var rimlig att lägga pengar på.

Valet föll i stället på Fitbit Versa som kan leverera det jag vill ha i en smart klocka. Framförallt stegräkning, avisering av samtal och meddelanden och som sagt möjligheten att kunna visa aktuellt blodsockervärde. Det senare löste jag med hjälp av urtavlan Glance som är helt gratis att ladda ner.

Eftersom jag tidigare använt flera klockor och aktivitetsband från Fitbit så tror jag att jag kommer bli nöjd. Nu återstår det bara att försöka sälja min Samsung Watch.

Andra bloggar om: , , , , ,

Dela i Sociala medier

  4 Replies to “Blodsockervärdet i klockan”

  1. Hej!
   Bra skrivet :)
   Har en son med diabetes, undrar om du vet om de smala varianterna av Fitbit jag visa samma värden?
   Mvh Hans

   • Så vitt jag vet är det endast Fitbit Versa och Versa Lite som har möjligheten i nuläget. Har övergett Fitbit-lösningen. Inte för att den var dålig men för att jag återgick till Iphone och Apple Watch.

  2. Hej,

   Jag har liksom dig skaffat Versa 2 för att kolla blodsockret. Något jag märkt dock är att när jag tränar så måste jag avsluta träningen i klockan för att kunna se blodsockret. Vet du om man kan switcha tillbaka till uret för att se blodsockret när man tränar?

   • Nej, det verkar ej gå tyvärr. Jag valde faktiskt bort Versa av den anledningen och kör Apple Watch i stället. Då är det inget problem att kunna se sitt bs även när man tränar.