Aldrig mer dubbla telefoner

op3Jag har tidigare skrivit om dilemmat med att behöva ha dubbla telefoner. Jag har en privat telefon och en i jobbet och förutom att det är jobbigt att alltid bära två enheter på sig så är det ju dessutom två telefoner som ska laddas och hållas uppdaterade. Jag har ju tidigare provat olika lösningar med skiftande resultat som ändå lett till att jag gått tillbaka till att ha två telefoner.

Jag vill kunna använda mitt privata telefonnummer som är väldigt injobbat och betydligt enklare än mobilnumret till min jobbtelefon. Och jag vill kunna stänga av jobbnumret när jag är ledig.

Nu har jag äntligen hittat en lösning som både är vettig och bra och dessutom ganska billig.

Leverantören OnePlus har gjort sig kända för att göra bra och billiga telefoner med väldigt intressanta specifikationer. Deras OnePlus 3 är inget undantag och det intressantaste med den är att den har plats för två simkort. Man kan välja vilket av simkorten som ska köra datatrafik, vilket som ska vara default för utgående samtal och sms. Och man kan naturligtvis ta emot samtal på båda simkorten.

Man kan naturligtvis också deaktivera ett simkort om man vill. Detta kommer jag dock inte att använda så ofta då jag alltid hänvisar jobbtelefonen när jag är ledig och då kommer ju inga samtal fram ändå.

OnePlus 3 kör Android med ett eget skal ovanpå men är känt för att vara väldigt rent och utan så kallat bloatware. Jag kommer nog sakna den fantastiska kameran i min Samsung Galaxy S7 Edge men i övrigt så tror jag att bytet bara blir positivt.

Telefonen är nu på väg från Polen och i nästa vecka kan jag sätta tänderna i den och börja testa. Fortsättning följer.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier