Elins första besök på Bryggartäppan

Elin på en bänk vid Sista Styverns Krog i Bryggartäppan
Elin på en bänk utanför krogen Sista Styvern i Bryggartäppan. 

2012 öppnades Bryggartäppan, en lekpark på Södermalm i Stockholm inspirerad av miljöerna i Per-Anders Fogelströms Stad-serie. Jag var där första gången i juli 2012, innan Elin var född. I dag var Elin för första gången på besök här. När jag var där första gången var jag lite oroad för att parkens speciella miljöer skulle förstöras av pundare eller ungdomar som har för lite att göra och visst finns det lite klotter på husen men ändå får man säga att parken har stått sig bra de här snart fyra åren. Elin tyckte det var roligt och kommer nog vilja gå dit igen. Mest populär var rutschkanan från övervåningen i Henning & Lottens hus. Första gången Elin skulle åka hade hon sällskap av ledsagar-Emilia men sen sprang hon själv in i huset, tog sig upp och åkte.

Henning och Lottens hus på Bryggartäppan med rutschkana från andra våningen.
Henning och Lottens hus på Bryggartäppan med rutschkana från andra våningen.

Det enda minuset med Bryggartäppan är att de inte har några småbarnsgungor. Gungorna där är bara såna där man sitter på en planka och Elin ramlade av när hon försökte gunga.

Jag gillar de fina miljöerna på Bryggartäppan. De är välbyggt, snyggt och detaljrikt. Det är roligt att man satsat på en så fin temapark och att den får förbli fin.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier