Drygt två månader med iPad Pro

iPad Pro på skrivbordet på jobbet med det röda trådlösa tangentbordet Keys To Go framför.

Nu har det gått två månader lite drygt sedan jag packade upp min iPad Pro. Jag var lite tveksam till hur det skulle bli att använda den. Den skulle kunnat visa sig vara för stor för att ha som surfplatta och för liten för att ha som bärbar dator.

Sedan jag började använda iPad Pro har jag haft igång min bärbara MacBook Pro en gång. Min iPad Pro har följt med på resor och till kontoret och har också tjänstgjort i soffan för att visa film. Den stora skärmen på iPad PRo är fantastisk och det fungerar verkligen superbra för mig som ser dåligt med tillgången till en större skärm. Den är fantastisk att kolla på film på och har ett ljud som är riktigt grym tack vare de fyra högtalare den är bestyckad med, en i varje hörn.

Det jag framförallt gillar är smidigheten. Jag anänder ett väldigt platt och lätt tangentbord till den, ett tangentbord som inte är jobbigt att bära med sig och som är väldigt lätt att slänga undan när jag inte behöver det. Plattan är kanske lite för tung egentligen för att ha som filmskärm, men jag tycker ändå att det funkar över förväntan.

Bild från studion på jobbet med manus för en påannons på paddan.

En av de saker jag hoppades på när jag skaffade iPad Pro var att kunna använda den i studion för att köra manus på. För att få en bra flexibilitet så använder jag Kenynote och lägger helt enkelt upp manus som om en presentation. På det viset kan man ha tillräckligt stor text och på ett enkelt sätt byta sida och få fram mer text när man läser in den. Fungerar helt enkelt klockrent.

Det är få teknikprylar jag varit så nöjd med som just denna. Ja, min nya Canon är också ganska älskad, men iPadden slår helt klart högre!

Har man dålig syn och vill ha en läsplatta kan jag varmt rekommendera att man kikar på iPad Pro. Jag hade höga förväntningar på den redan innan den hade presenterats och nu kan jag konstatera att i princip allt har införlivats!

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier