Sassa har flyttat

Sassa på Sandhamn
En bild som beskriver Sassas stil, yster, glad, nyfiken och med en förmåga att njuta av livet!

I dag flyttade familjens ena ledarhund, Sassa, härifrån. Sassa har varit min sambos ledarhund i dryga sex år. Redan i somras, och framförallt sedan vi flyttade har det blivit mer och mer tydligt att Sassa har tröttnat på att vara tjänstehund. Som nio år gammal labradortik ville hon inte längre ha sele utan leva ett liv som vanlig familjehund.

I lördags ringde de från ledarhundsverksamheten och talade om att de hittat ett nytt hem till Sassa hos en familj i Västervik och i eftermiddags kom de och hämtade henne för att ha henne på prov. Går allt vägen så blir hon vanlig hederlig familjehund med en stor tomt och en villa att bevaka.

Vi hade väl på något sätt ställt in oss på att det skulle bli Skippen, min hund, som först skulle lämna den här familjen. Han är 10,5 år gammal och åldern börjar så sakta märkas på honom. Men det blir inte alltid som man tror. Skippen är kvar och förhoppningsvis kommer han orka jobba ett bra tag till. Förhoppningsvis kommer också Sassa trivas i sin nya tillvara och fortsätta vara den ystra, spralliga och glada hund vi lärt känna och älska. Ett vemodigt farväl blev det och nu känns lägenheten konstigt tom trots att här ändå finns en labrador och två katter kvar.

Nu återstår bara för Daniela att vänta på att få en ny ledarhund. Den väntan blir kort får vi hoppas! Vi har bett om rapporter och bilder från Sassas nya liv, så förhoppningsvis kan jag visa de i bloggen framöver.

Andra bloggar om: , , , , ,

 

Dela i Sociala medier