Man ska ha husvagn, del II

2013-05-18 17.01.03

2013-05-17 17.52.52Man blir trött av att vara husvagnsägare! Igår var vi och hämtade vår husvagn på Caravanhallen i Haninge. Kenny och Hasse hjälpte till att köra vagnen ner till campingen där vi ställde av den på vår plats. Sen åkte vi och handlade mat och tog kväll.

Idag började vi dagen med att hämta en släpkärra och åka till Bauhaus för att köpa möbler till förtältet och en grill. Vi hade tur och fick tag på en bra borskombination till ett bra pris. Efter detta åkte vi till campingen med alla grejer, lämnade av Daniela och Elin som stannade vid vagnen medan vi åkte och lämnade kärra, hämtade hundar och köpte en sen lunch. Efter att ha intagit den första måltiden inne i husvagnen, grillad kyckling och potatissallad så satte vi igång med arbetet att rikta upp husvagnen så att den skulle stå plant. Det var en riktig pärs. Att flytta omkring på ungefär 1600 kilo husvagn är ingen lek när det görs med handkraft på två gubbar och dessutom på tämligen ojämt underlag.

Efter mycket svordomar och en del svettande lyckades vi till slut få till eländet och bygget av förtält kunde börja. Det är lätt att konstatera att utan Kenny hade jag aldrig någonsin fått ihop det där. Och hur det ska gå nästa gång törs jag inte ens tänka på.  På plats kom det i alla fall och lagom till att Kenny slog i de sista tältpinnarna så kom regnet och åskan. Vi hade en förhoppning om att kunna inviga den nyinskaffade grillen, men den planen fick vi ge upp och i stället blev det en tur in till civilisationen med tomkartonger och annat skräp och sedan ut för att montera ihop det sista. Under tiden kom flera störtskurar, som om vädrets makter verkligen ville understryka att grilla det var inte aktuellt.

Till slut packade vi in fyra hundar, ett barn och tre vuxna i bilen och åkte hem. Nu har vi landat hemma och det är lite väl sent för en riktig middag. I stället får det bli några mackor och en kopp té till Eurovision Song Contest innan Kenny sätter sig i bilen för att åka tillbaka till Katrineholm igen. Jag gissar att morgondagen kan bjuda på aningens trötta muskler.

Det känns himla bra att ha vänner som Kenny. I vår situation är man allt för ofta beroende av andra för att göra saker som är självklara för andra att klara själva. Bara att hoppas att vi inte tröttar ut honom med våra önskemål om hjälp nu och då. Som till exempel att någon gång framöver lägga trätrall i förtältet. :)

Ännu så länge finns inga ”efter-bilder” på det färdigbyggda tältet, regnet och sedan det tilltagande mörkret förstörde det, men det kommer framöver. Till helgen är det dags att provsova vagnen för första gången är det tänkt.

Andra bloggar om: , , , , ,

Dela i Sociala medier