Man ska ha husvagn, del I

Intreör HobbyHör ni Galenskaparna & After shaves låt ljuda lite diskret i bakgrunden sådär?

Jag har aldrig varit en husvagnsmänniska, eller snarare, jag har inte haft möjlighet att vara en. För några år sedan började jag för första gången fundera på att skaffa en husvagn, ställa upp den på en säsongsplats och använda den som sommarstuga. När man inte själv har bil och körkort så krävs det ju då bara att någon kör dit den. Då föll det på att jag inte hittade en camping där man kunde ha vagnen året runt och allt rann ut i sanden.

Nu i våras började tankarna komma igen och jag började med lite research både när det gäller vagnar och campingplatser. Det jag först hittade var en campingplats med årsplatser. Förra helgen var Kenny här och då passade vi på att ta en tur till Caravanhallen här i Haninge för att sondera terrängen mer på plats. Det var inte tänkt att det skulle bli en affär då utan mer ett sätt att få en bättre koll på marknaden. Men nu råkade ju den perfekta vagnen finnas där. En Hobby Prestige av årsmodell 2006. Vagnen är 5,60 lång och 2,50 bred med både våningssäng för barn, dubbelsäng och en nerbäddbar dinett. Som sagt, den perfekta vagnen. Vi reserverade vagnen och gav oss en ut och tittade på den tilltänkta campingplatsen. Den visade sig uppfylla våra förväntningar och dessutom fanns det en säsongsplats kvar som sen går att förvandla till en årsplats.

Nu är både platsen bokad och vi har talat om att vi vill köpa vagnen, så nu kommer det bli en sommar på camping. Förhoppningsvis blir det lika trevligt som man föreställer sig. Fördelen med en husvagn är ju att om man tröttnar på campingen så går den ju alltid att flytta – även om det i vårt fall är lite mer komplicerat.

Nu återstår bara ett par veckors väntan innan vi får hämta vagnen och börja ställa den på plats.

Andra bloggar om: , , ,

Dela i Sociala medier