Hon har sin mors ögon…

2014-01-17 13.04.05Det är lite intressant att höra på folk när de träffar Elin. Det är tydligen så att man måste leta efter likheter mellan barn och deras föräldrar. ”Hon ser precis ut som sin pappa”, ”Nämen så lik hon är sin mamma”, ”Hon har precis pappas öron!”. Nejdå. Hon har sina egna öron. De är fast monterade, jag lovar. :-)

Ibland har jag svårt att hålla mig allvarlig när en del kommenterar. Framförallt när den inte helt ovanliga kommentaren ”hon har precis sin mors ögon!” kommer. Den bevisar så tydligt att det ju bara är saker man säger, eftersom Elins mamma har ögonproteser och dessa kan av naturliga skäl inte gå i arv – speciellt inte som Elin ärvt min ögonsjukdom och inte Danielas.

Naturligtvis har Elin likheter från sina föräldrar men just det där påpekandet om likheter hela tiden är mest bara tröttsamt. Jag har funderat över varför man gör så, är det något sorts behov man har av att visa föräldrar uppskattning, eller är det bara tomma ord. Hur som helst, ibland känns det bara tramsigt.

Andra bloggar om: , , , ,

Dela i Sociala medier