Ny operation på ALB

Elin väntar på operation på Q82.
Elin väntar på operation på Q82.

I går lämnade jag och Elin hemmet strax efter klockan sex för att åka till Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna.

För andra gången var det dags för Elin att operera sina ögon. Denna gång var det efterstarr på båda ögonen som skulle tas bort.

Vi installerade oss på dagvården på Q82 och Elin fick en infart i foten och ögondroppar. Därefter var det bara att vänta. Vi låg från början först i kön på operation men ramlade ner till plats tre innan det blev vår tur. Elin var av naturliga skäl lite kinkig eftersom hon inte hade fått någon mat sedan klockan 4 på morgonen så när hon sövdes vid halv elva-tiden var hon inte på sitt soligaste humör.

Jag passade på att äta en tidig lunch medan Elin var på operation, men som vanligt tar allting längre tid än de planerat så först vid halv två fick jag gå ner till uppvaket för att träffa henne igen. När vi var på uppvaket kom någon på att testa brandlarmen är en bra sak, så de flesta barnen som låg där vaknade fortare och mer brutalt än vad som normalt är tanken.  Efter en knapp timme fick vi återvända till Q82 och Elin fick efterlängtad mat. Denna gång blev vi utskrivna så fort Elin var färdigäten och kunde åka hem.

Det är mycket skönt att vi slapp stanna över natten denna gång, det uppskattas verkligen. Nu ska Elin få ögondroppar ett par veckor igen och vi håller så klart alla tummar för att hon slipper få mer efterstarr.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Dela i Sociala medier