joche.se flyttar till GleSYS

Det har blivit dags att byta webhotell. Den senaste tiden har jag kört saker på två olika platser, dels e-postkonton och DNS hos Binero och alla webbar hos PatrikWeb. Ingen dera lösningarna har funkat optimalt och jag har dessutom velat samla allt på ett enda ställe. Flera bekanta har rekommenderat GleSYS som erbjuder virtuella servrar ”i molnet”. Det är två saker som gör GleSYS unikt och som gör att jag fastnat för deras tjänster: Det första är att de erbjuder sina användare att konfigurera om sina virtuella servrar on the fly, direkt från en websida kan man ändra RAM-minne, hårddiskstorlek, antal kärnor och datatrafik. Man betalar dessutom per timme för utnyttjad serverkraft. Det andra som är bra är att de erbjuder e-posthotell så man slitter ha mailen på sin egen virtuella server. Det är framförallt skönt att slippa konfigurera e-postserver själv. Det underlättar mycket att kunna köra det separat men ändå ha allt samlat på en plats.

Joche.se är flyttad till GleSYS nu och jag hoppas allt kommer fungera bra. Övriga sajter jag har – och de som företaget sköter – kommer flyttas under helgen hoppas jag.

Dela i Sociala medier